Sala Sporturilor din Constanța poartă numele unei gimnaste, dar în ea nu se poate face gimnastică

Simona Amânar și Sala Sporturilor

Sala Sporturilor din Constanța poartă, din 2022, numele unei gimnaste celebre: Simona Amânar.

Simona Amânar este constănțeancă. Este considerată una dintre cele mai valoroase gimnaste ale lumii, Simona are un palmares impresionant: 7 medalii la Jocurile Olimpice (Atlanta 1996, Sydney 2000), 10, din care 6 de aur, la Campionatele Mondiale şi 12, din care jumătate de aur, la Campionatele Europene.

În istoria gimnasticii a rămas şi cu o săritură extrem de dificilă, executată în premieră în 2000, şi care îi poartă numele în Codul de Punctaj FIG.

„Este o onoare pentru mine ca Sala Sporturilor din Constanţa să-mi poarte numele. Am multe amintiri, competiţii şi evenimente care mă leagă de acest loc. Mulţumesc din suflet celor care s-au gândit la mine. Înseamnă o recunoaştere a muncii şi a rezultatelor obţinute atât ca sportiv, cât şi ca om. Mulţumesc tuturor celor care au fost lângă mine în întreagă carieră şi implicit constănţenilor pe care i-am avut şi îi am mereu în inima mea.”, a declarat aceasta, la momentul aflării veștii.

Din păcate, în Sala Sporturilor din Constanța nu se mai poate face acum gimnastică.

Clubul Sportiv Municipal, fondat de Primăria Constanța, a decis să schimba suprafața de joc, pentru că nu ar mai fi fost potrivită.

După schimbare, CSM nu a mai efectuat găurile și sistemele de prindere pentru aparatele de gimnastică, lucru pe care i l-a adus la cunoștință, oficial, la mijlocul lunii ianuarie, și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, proprietara sălii.

Problema ar trebui rezolvată cât de repede se poate, pentru că în perioada 6 – 13 iunie 2024 aici se va desfășura Campionatul Național de Gimnastică. Evident, este nevoie de sală și pentru antrenamente.

Am solicitat un punct de vedere CSM, dar nu am primit niciun răspuns. Dacă îl vom primi, îl vom publica aici.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O bătrână de 90 de ani a murit într-un incendiu izbucnit în propria casă

sâm ian. 27 , 2024
Tragedie în localitatea Vulturu, după ce o locuință de pe strada Eroilor, nr. 40, a fost cuprinsă de flăcări violente. Echipajele de intervenție au fost alertate, iar Stația Hârșova a răspuns la apel cu 2 Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă (ASAS) și 1 echipaj de la Serviciul Mobil […]

V-ar putea interesa și: