Sala Sporturilor din Constanţa va purta numele fostei gimnaste Simona Amânar

​Sala Sporturilor din Constanţa va purta numele fostei gimnaste Simonei Amânar. Multipla medaliată s-a născut în oraşul de la malul Mării Negre. Inițiativa aparține Ministerului Sportului și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța.

„Este o onoare pentru mine ca Sala Sporturilor din Constanţa să-mi poarte numele. Am multe amintiri, competiţii şi evenimente care mă leagă de acest loc. Mulţumesc din suflet celor care s-au gândit la mine. Înseamnă o recunoaştere a muncii şi a rezultatelor obţinute atât ca sportiv, cât şi ca om. Mulţumesc tuturor celor care au fost lângă mine în întreagă carieră şi implicit constănţenilor pe care i-am avut şi îi am mereu în inima mea”.

Considerată una dintre cele mai valoroase gimnaste ale lumii, Simona are un palmares impresionant: 7 medalii la Jocurile Olimpice (Atlanta 1996, Sydney 2000), 10, din care 6 de aur, la Campionatele Mondiale şi 12, din care jumătate de aur, la Campionatele Europene.

În istoria gimnasticii a rămas şi cu o săritură extrem de dificilă, executată în premieră în 2000, şi care îi poartă numele în Codul de Punctaj FIG.

Simona Amânar a început gimnastica la 5 ani, la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Constanţa, iar ulterior a avut dublă legitimare la CSŞ nr. 1 şi la CS Farul Constanţa. La club s-a antrenat cu Ileana Mihail, Mirela Szemerjai, Nicolae Forminte şi Mircea Frum, iar la lotul naţional, cu antrenorii Octavian Bellu, Mariana Bitang, Nicolae Forminte şi Toma Ponoran.

După retragerea din activitatea competiţională a continuat să fie aproape de gimnastică, împărtăşind din experienţa sa studenţilor. Este lector la Facultatea de Vest din Timişoara, membru în Comitetul Executiv al COSR şi Director al Academiei Olimpice.

Din 2007 face parte din International Gymnastics Hall of Fame.

Sursă foto: Facebook


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A amenințat că se aruncă de pe logo-ul Jumbo

sâm apr. 9 , 2022
O tânără de circa 20 de ani s-a suit pe stâlpul unde este amplasat loge-ul Jumbo, în parcarea magazinului din Constanța, și amenință să se arunce. Pompierii de la ISU au intervenit cu o autoscară, o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru […]
jumbo-tentativa-sinucidere

V-ar putea interesa și: