Salariile constănțenilor continuă să scadă în termeni reali

Salariile constănțenilor, în termeni reali, sunt în scădere și la începutul anului. În termeni nominali, există o creștere, dar aceasta nu a ținut pasul cu inflația.

Potrivit Direcției Județene de Statistică din Constanța, câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna ianuarie 2023 de 5866 lei, iar câştigul salarial mediu net a fost de 3658 lei, cu 12,8%, respectiv cu 14,8% peste nivelul înregistrat în luna ianuarie 2022.

„Luând în calcul rata inflaţiei din ultimele 12 luni, câştigul salarial mediu net este, în termeni reali, mai mic cu 0,3% în luna ianuarie 2023 faţă de ianuarie 2022.”, a precizat sursa citată.

Numărul salariaţilor din judeţ, la sfârșitul lunii ianuarie 2023, era de 196.900 de persoane, cu 929 persoane mai mare decât cel din luna decembrie 2022 și cu 3.049 persoane mai mare decât cel din luna ianuarie 2022.

Potrivit statisticiromania.ro, salariul în județul Constanța este pe locul 17 în clasamentul salariilor din România.

În luna ianuarie 2023 preţurile de consum (la nivel naţional) sunt cu 0,34% mai mari decât în decembrie 2022. Preţurile de consum au crescut cu 1,50% la mărfurile alimentare și cu 1,82% la servicii, dar au scăzut cu 0,99 % la mărfurile nealimentare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Salariile constănțenilor continuă să scadă în termeni reali

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Școala Altfel”, la un alt fel de școală: cea de apărare antiaeriană

vin mart. 31 , 2023
Poligonul de Trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” a devenit, pentru câteva ore, locul în care elevii Școlii gimnaziale nr. 38 “Dimitrie Cantemir” din Constanța au învățat direct de la militarii sosiți la trageri, în această perioadă, cum și cu ce se […]
Scoala-Altfel-Capu-Midia-2

V-ar putea interesa și: