Salariul constănțenilor a scăzut, în termeni reali, cu aproape 6% în ultimul an

Câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna decembrie 2021 de 5758 lei, iar câştigul salarial mediu net a fost de 3525 lei, cu 2,7%, respectiv cu 1,9% peste nivelul înregistrat în luna decembrie 2020, a anunțat Direcția Județeană de Statistică.

„Luând în calcul rata inflaţiei din ultimele 12 luni, câştigul salarial mediu net este, în termeni reali, mai mic cu 5,8% în luna decembrie 2021 faţă de decembrie 2020.”, precizează sursa citată.

Recomandare: Rata anuală a inflației a crescut la 8,4%

Numărul salariaţilor din judeţ, la sfârșitul lunii decembrie 2021, este de 191,2 mii persoane, cu 357 persoane mai mic decât cel din luna noiembrie 2021, dar cu 5719 persoane mai mare decât cel din luna decembrie 2020.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Salariul constănțenilor a scăzut, în termeni reali, cu aproape 6% în ultimul an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Grupul KMG International, care deține rafinăria Petromidia, va avea un nou director executiv

mar mart. 1 , 2022
Compania națională KazMunayGas (KMG), aparținând Kazahstanului, unicul acționar al KMG International N.V. (KMGI), a decis numirea lui Bakhyt Kulmakhanov în funcția de director executiv al KMG International Group. Numirea va intra în vigoare dupa finalizarea formalităților tranzitorii. Până în prezent, această funcție a fost deținută de Beimbet Shayakhmetov, căruia KMG […]
Grupul KMG International, care deține rafinăria Petromidia, va avea un nou director executiv

V-ar putea interesa și: