Salariul mediu al constănțenilor a depășit un prag psihologic important

Numărul salariaţilor din judeţ, la sfârșitul lunii aprilie 2017, este de 184,9 mii persoane, cu117 persoane mai mare decât cel din luna martie 2017 și cu 5636 persoane mai mare decât cel din luna aprilie 2016.

Salariul mediu brut a depășit pragul psihologic de 3.000 de lei.

Astfel, câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna aprilie 2017 de 3005 lei, iar câştigul salarial mediu net a fost de 2156 lei, cu 12,3%, respectiv cu 11,7% peste nivelul înregistrat în luna aprilie 2016.

Luând în calcul rata inflaţiei din ultimele 12 luni, câştigul salarial mediu net este, în termeni reali, mai mare cu 11,0% în luna aprilie 2017 faţă de aprilie 2016.

Datele au fost furnizate de Direcția Județeană de Statistică din Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Operatorii portuari acuză Fondul Proprietatea de „contribuție toxică” la dezvoltarea Portului Constanța

mar iun. 27 , 2017
Fondul Proprietatea trimitea, ieri, un comunicat de presă către mass-media din România, referitor la Portul Constanța (îl puteți citi mai jos). La nici 24 de ore, Organizația Patronală Operatorul Portuar a reacționat. Iată ce spun operatorii portuari: „Prin comunicatul promovat in cursul zilei de ieri, 26.06.2017, Fondul Proprietatea aduce la […]
port constanta

V-ar putea interesa și: