Șansele Ucrainei să adere la Uniunea Europeană sunt minime. O țară importantă se opune

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat săptămâna trecută optimsmul faţă de o aderare a ţării sale la Uniune, dar șansele sunt minime. Ucraina ar putea obține statulul de ţară candidată la aderarea la UE ”în săptămânile viitoare”, îşi exprima el speranţa. Un stat important se opune, iar pentru aderare este nevoie de acordul unanim al celor 27 de state membre.

Ministrul austriac de Externe Alexander Schallenberg a anunțat azi că se opune acordării Ucrainei statutului de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, relatează AFP.

Schallenberg consideră că este necesar ca UE să-şi consolideze relaţiile cu Ucraina, însă nu printr-o aderare, ci prin mai multă ”flexibilitate”.

Obţinerea statului de ţară candidată la aderarea la UE este, în principiu, un proces complex, care durează de obicei mai mulţi ani.

În afară de acest lucru, este necesar un acord unanim al celor 27 de state membre UE, dar şi dovedirea unei stabilităţi politice a ţării respective – un lucru dificil de demonstrat de către o ţară aflată în război.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Două cutremure s-au produs luni dimineaţă în România

Mon Apr 25 , 2022
Două cutremure s-au produs luni dimineaţă, la un interval de o oră şi jumătate, în zona Vrancea. Primul cutremur a avut loc la ora 4:21, la o adâncime de 22 de kilometri şi a avut magnitudinea 3. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80km V de Brăila, 83km V […]
cutremur