Săptămână franceză la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”

Săptămâna „Şcoala Altfel” la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, care s-a încheiat recent, a fost în acelaşi timp şi o săptămână franceză.

Două evenimente francofone  importante au marcat ziua de joi, 30 mai:

1.   Întâlnirea elevilor CNMB (aprox. 30) cu scriitoarea franceză Nathalie de Broc, autoare a 14 romane, prezentă la Constanța în cadrul Sezonului cultural France-Roumanie 2019.

„A fost un atelier literar  de excepție, în care s-a discutat despre condiția scriitorului în epoca actuală, tehnici de scriere şi construirea personajelor. Scriitoarea şi-a prezentat opera, citind fragmente din romanele sale şi  răspunzând cu  sinceritate şi emoție la întrebările elevilor mircişti iubitori de literatură.”, a precizat prof. Florentina Gheorghe, responsabil de comunicare al colegiului.

2.   Inaugurarea expoziției de fotografie din cadrul concursului județean „L’homme et la mer”.

În total au fost 126 de creații fotografice şi 40 de creații literare în limba franceză. Concursul „L’homme et la mer”, poziția 32 în Calendarul Activităților Educative Județene al ISJ Constanța a cuprins 2 secțiuni: secțiunea Creație literară în limba franceză + secțiunea Concurs de fotografie, aflându-se, anul acesta la prima ediţie organizată de catedra de limba franceză a CNMB în parteneriat cu Alianţa Franceză Constanţa.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.