Săptămâna mondială a spațiului cosmic, celebrată la Școala „Gheorghe Țițeica”

Elevi de la Școala Gheorghe Țițeica își arată rezultatele muncii

Elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” au sărbătorit în perioada 7-11 octombrie Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic, proiect a cărui temă a fost anul acesta „Luna, poartă către stele”.

Animați de interesul stârnit de tema generoasă, coordonatorii fiecărei clase au propus elevilor activități foarte diverse, adaptate vârstei acestora în care elevii mai mici sau mai mari s-au implicat bucuroși.

Câteva exemple de astfel de acțiuni : vizionarea filmului ”Universul”, realizarea de colaje după poezia ”Luna”, de Mihai Beniuc, crearea unor machete ale sistemului solar din materiale reciclabile sau din plastilină, crearea unor colaje cu titlul ”Călătorie spre lună”, studierea mișcărilor de rotație ale corpurilor cerești, pictarea de tricouri cu planete, observarea realizării la o imprimantă 3 D a Lunii și a unor roboței, pictarea unor planșe tematice și conceperea unor broșuri abordând tema proiectului, scrierea unor poezii în limbile română și engleză despre Lună, căutarea de expresii idiomatice ce conțin cuvântul ”lună” în limbile studiate.

„Copiii așteaptă în fiecare an cu nerăbdare evenimentul World Space Week. S-au obișnuit, mai ales cei care sunt în clasele mai mari, ca, la început de octombrie, activitățile derulate la anumite ore să iasă din tipar și să se orienteze spre cunoașterea universului. Ei singuri vin și întreabă, imediat ce începe școala, ce vor face în octombrie pentru Săptămâna Spațiului sau vin ei cu propuneri de activități. E minunat să vezi că de la ei pornește dorința de a se informa, dar și de a transmite altora informația într-un mod atractiv.”, a declarat coordonatoarea proiectului, Anca Moșoiu, bibliotecara instituției.

Proiectul s-a derulat pentru al zecelea an consecutiv.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Franța își oferă expertiza liceelor agricole din România

lun oct. 14 , 2019
Doi experți pentru cooperare bilaterală din Franța au luat parte, pe 7 și 8 octombrie 2019, la un eveniment de formare la care au participat 58 de directori de licee agricole, în vederea organizării și coordonării stagiilor de practică pentru elevi. Cei doi experți sunt Paul Ménard, profesor la Liceul […]

V-ar putea interesa și: