Șapte ani de la moartea unui erou. „Oamenii dragi nu se uită niciodată, dacă îi păstrezi mereu în inima ta!”

IN MEMORIAM: Sublocotenent (p.m.) Fripis Marius-Daniel

29 august 2015 va rămâne veșnic în istoria ISU Constanța ca o zi care a provocat multă suferință și întristare în rândul personalului și membrilor familiei sublocotenentului (post-mortem) FRIPIS MARIUS-DANIEL care și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie.

Pompierul constănțean a participat în acea dimineață la o ultimă misiune în lupta pentru salvarea vieții semenilor.

„Sâmbătă, 29 august 2015, la ora 11:26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat telefonic, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu, la o butelie încărcată cu gpl. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentului de Pompieri Constanţa-Oraş, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni incompatibile cu viața și fiind declarat decedat de medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei.”, au scris cei de la ISU pe pagina lor de Facebook.

Pentru curajul şi devotamentul său faţă de arma pompieri, Marius-Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent şi i s-a acordat Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler de preşedintele României. Totodată, în semn de recunoştinţă, unitatea unde pompierul a activat îi poartă acum numele – Detaşamentul de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius-Daniel”.

„Sâmbătă, 27 august, a avut loc slujba de pomenire. Am adus un pios omagiu eroului nostru pe care îl păstrăm în memoria noastră ca pe un bun camarad, iar tristețea și regretele se pot observa în continuare pe fețele tuturor celor care l-au cunoscut. Pentru noi, pompierii, timpul vindecă orice, dar niciodată amintirile. Să ne rugăm pentru sufletul lui şi să-l cinstim cu demnitate şi onoare!”, au mai spus cei de la ISU.

Un mesaj impresionant a lăsat pe pagina sa de Facebook soția sa.

„Pe Dani îl văd de multe ori în Sebi (n.r. copilul lor) și mă bucură faptul că o parte din el a rămas aici cu noi. Îl văd în asemănarea lor, in gesturile fiului nostru, in zâmbetele lui, in felul lui de a se juca cu copiii, in comportamentul lui. Mă bucură enorm că a deprins din calitățile tatălui său și că îi seamănă atât de mult. Sunt sigură că, de acolo, de Sus, și Dani e foarte mândru de băiatul lui.

Oamenii dragi nu se uită niciodată, dacă îi păstrezi mereu în inima ta! Timpul nu poate șterge amintirile frumoase, oricât de mult s-ar scurge! Asa și noi, păstrăm în suflete momentele frumoase cu dragul nostru, Dani, chiar dacă au trecut 7 ani de când a plecat de lângă noi.

Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace suflet drag și frumos!”

Foto: Facebook/ISU Constanța


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se împlinesc 239 de zile de când Primăria Constanța încalcă legea

lun aug. 29 , 2022
Pe data de 3 noiembrie 2021, am formulat o cerere bazată pe Legea 544 referitoare la liberul acces la informații de interes public. Solicitam Primăriei Constanța să îmi pună la dispoziție eventualele anexe și/sau acte adiționale referitoare la contactul încheiat între instituție și city managerul Felicia Ovanesian. Cererea trebuia rezolvată […]
parcare-primaria-constanta-2

V-ar putea interesa și: