Șapte femei mureau arse de vii în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța acum un an. Să ne ferească Dumnezeu de un nou incendiu. Cu primăria ne-am dumirit

incendiu spital

Acum fix un an, șapte doamne bolnave erau internate în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în momentul în care a izbucnit un incendiu. Au văzut flăcările îndreptându-se spre ele, acoperindu-le, dar nu se puteau da jos din pat. Groaznică moarte, înfiorătoare.

Nu știm cine este vinovat de incendiu. Justiția își va spune cuvântul.

În mod cert însă putem spune că primarul orașului nu are nicio vină directă. Indirectă? Probabil nu.

Din păcate pentru el și pentru Constanța, mandatul primarului Chițac va rămâne marcat de această tragedie. Nu pentru ce s-a întâmplat, ci pentru ce NU s-a întâmplat după.

Astăzi, la un an și jumătate de la tragedie, 40% din spital nu funcționează. Nici partea de 60% redeschisă nu funcționează la capacitate maximă.

A fost un an de pandemie, greu, în care medicii au făcut sacrificii, în care constănțenii care s-au îmbolnăvit au fost trimiși în spitale din alte județe. Ce umilință pentru un oraș cum e Constanța!

Primarul are vina de a fi gestionat catastrofal reparațiile. L-am văzut într-o conferință. El și directorul interimar ofereau cifre diferite despre câți hidranți era nevoie pentru a obține o ștampilă de la ISU. A promis de mai multe ori că va lucrările vor fi gata (în decembrie 2021, în martie 2022) și iată-ne la un an… Nici măcar nu mai promite.

A schimbat-o pe fosta directoare, dar a numit în funcție de președinte al Consiliului de Administrație o colegă de partid, Adriana Câmpeanu, stomatolog de meserie. De renovare s-a ocupat, înțelegem, Doru Iordache, consilier al primarului, ziarist de meserie.

„Nu și-a format o echipă sau echipa lui este extrem de slabă sau are altă agendă decât cea care a fost stabilită la alegeri.”, cum spunea Ludovic Orban.

Nu avem nici măcar un spital modular. Proiectul fusese început de Decebal Făgădău, scris. Unul din cele 47 lăsate la cheie actualului primar. Pe acesta, Chițac nu l-a mai preluat.

Această neputință administrativă s-a suprapus peste o catastrofă în domeniul comunicării. Vergil Chițac este un comunicator mult mai nepriceput decât Decebal Făgădău, care nu excela deloc, dimpotrivă. A făcut atât de multe gafe încât este jenant să le amintim pe toate. Nu l-au ajutat la acest domeniu nici Doru Iordache, amintit mai sus, nici consilierul personal adus de la o televiziune privată în primărie, care a renunțat însă la post pentru a deveni director de logistică.

Azi însă nu este despre primar. Este despre amintirea femeilor care și-au pierdut viața în urmă cu un an. Sper că sunt într-o lume mai bună și că își vor putea găsi vreodată liniștea. Este însă și despre teama că astfel de tragedii se mai pot întâmpla.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Șapte femei mureau arse de vii în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța acum un an. Să ne ferească Dumnezeu de un nou incendiu. Cu primăria ne-am dumirit

  1. Dle Hagi ,cum se impaca ” JUSTITIA ISI VA SPUNE CUVANTUL ” (poate peste 20 de ani ,fiind ocupata cu gainariile) cu „CERTITUDINEA CA PRIMARUL NU ARE NICIO VINA DIRECTA ” ? Asa ca chestie..NICI VINA INDIRECTA nu are ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Locuri de joacă din București închise de ANPC. „A te duce astăzi cu copilul în parc a devenit o acţiune de curaj”

sâm oct. 1 , 2022
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Concumatorilor (ANPC) a propus închiderea locurilor de joacă din şase mari parcuri bucureştene, după ce, în urma controalelor au fost găsite echipamente cu un grad de uzură ridicat, rupte, cu bucăţi lipsă, cu urme masive de rugină. De asemenea Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a […]

V-ar putea interesa și: