Șapte zile de doliu în Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni şapte zile de doliu naţional în urma cutremurului devastator, soldat cu mii de morţi, despre care a spus că este cea mai mare catastrofă seismică din ţară din 1932 până în prezent.

„Ca urmare a cutremurelor care au avut loc în ţara noastră la 6 februarie 2023, a fost declarată o perioadă de doliu naţional de şapte zile. Drapelul nostru va fi coborât în bernă până duminică, 12 februarie 2023,  la apusul soarelui, pe întreg teritoriul ţării noastre şi în cadrul reprezentanţelor străine”, a scris Erdogan pe Twitter, publicând în facsimil ordinul prezidenţial în acest sens.

Numărul morţilor în urma celor două cutremure violente care au zguduit luni sudul şi sud-estul Turciei a crescut la 1.762, potrivit datelor furnizate de Afad, Agenţia publică turcă de gestionare a dezastrelor, relatează AFP.

Acest bilanţ creşte la peste 2.700 numărul victimelor din Turcia şi Siria, în cele mai puternice cutremure care au lovit regiunea în aproape un secol.

În Siria cel puţin 1.300 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 3.400 au fost rănite în cutremurul al cărui epicentru a fost în ţara vecină Turcia, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului sirian al Sănătăţii, 593 de persoane au murit şi 1.411 au fost rănite în regiunile aflate sub control guvernamental din provinciile Alep (nord), Latakia (vest), Hama (centru) şi Tartous (nord-vest). În zonele aflate sub controlul grupărilor rebele din nord-vest, cel puţin 700 de oameni au fost ucişi şi peste 2.000 au fost răniţi, potrivit salvatorilor.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Asociația Blondie a strâns 40.000 de euro în 40 de minute pentru a salva viețile a cinci copii

mar feb. 7 , 2023
Asociația Blondie a reușit, cu ajutorul oamenilor care se uită la Pro TV, să strângă nu mai puțin de 40.000 de euro în 40 de minute. „Voi ați văzut, da, ce s-a întâmplat azi? Că dacă nu ați văzut nu știm cum poate fi descrisă o minune! Azi de la […]

V-ar putea interesa și: