Sarailia are un festival care a ajuns la a șasea ediție

Sarailia are un festival care a ajuns la a șasea ediție

Uniunea Democrată Turcă din România-Sucursala Techirghiol şi Primăria Techirghiol organizează cea de a IV-a ediţie a Festivalului Sarailiei, în perioada 19-21 august 2022. Festivitatea de deschidere a festivalului va avea loc vineri, 19 august 2022, ora 18.00, pe  faleza din Techirghiol şi va fi urmată de inaugurarea Muzeului de Artă Populară-Secţia Artă Populară Turcească „Hanımeli Konağı”. Muzeul este situat în str. Victor Climescu nr. 12 din Techirghiol. Exponatele din muzeu aparţin doamnei Seriha Menseit (UDTR-Sucursala Techirghiol) şi au fost colecţionate de-a lungul timpului. Mare parte din colecţie conţine exponate unicat, cu o vechime cuprinsă între 100 şi 150 de ani. Exponatele au putut fi admirate de-a lungul timpului în cadrul unor expoziţii organizate la Techirghiol, dar şi în ţară.

În cadrul celei de a IV-a ediţii a Festivalului Sarailiei, iubitorii delicateselor specifice bucătăriei turceşti vor avea posibilitatea să deguste timp de 3 zile, atât din deliciosul desert turcesc, sarailia, dar şi din alte preparate culinare tradiţionale turceşti. Vor fi expuse preparate culinare tradiţionale turceşti pregătite de cele mai pricepute doamne ale comunităţii musulmane de la sucursalele UDTR din Techirghiol, Cumpăna, Valu lui Traian şi Constanţa.

În prima seară de festival, ansamblul folcloric „Fidanlar” al Uniunii Democrate Turce din România va prezenta un obicei de nuntă şi va susţine un program de dansuri tradiţionale turceşti. Festivalul îşi va deschide porţile în prezenţa preşedintelui UDTR, ing. Osman Fedbi, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi a consulului general al Republicii Turcia la Constanţa, dl. Emre Yurdakul.

Sarailia este o prăjitură făcută din foi de plăcintă rulate, cu umplutură de nuci, de alune, de migdale, îmbibată cu sirop de zahăr sau cu miere.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

SEAS 2022 - a început cea mai densă săptămână din stagiune

Thu Aug 18 , 2022
Penultima săptămână din Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS) este cea mai densă, spectacolele începând de marţi şi continuând în fiecare seară. Marţi, 16 august, de la ora 20:30, publicul a putut vedea trupa Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara cu spectacolul „SUNT O BABĂ COMUNISTĂ” după romanul lui Dan […]