Sărbătoare fără pelerini la mănăstirea Sfântului Andrei FOTO VIDEO

Ziua Sfântului Andrei aducea cel puțin 10.000 de oameni la mănăstirea care îi poartă hramul, în localitatea Ion Corvin din Constanța.

Anul acesta, autoritățile au interzis pelerinajul celor din alte localități. Au avut voie să ajungă numai cei mai puțin de 2.000 de locuitori ai comunei. Măsura a fost aspru criticată de arhiepiscopul Tomisului, care a atacat-o în instanță, fără succes însă.

Poliția a instituit filtre pe drumul spre mănăstire: VIDEO „Pe-aici nu se trece!” Filtre ale poliției pe drumul spre mănăstirea Sfântului Andrei

Mai jos puteți vedea imagini surprinse azi, la Liturghia oficiată de IPS Teodosie.

Peste 700.000 de români poartă numele Sfântului Apostol Andrei, sărbătorit luni. „Cel Dintâi Chemat” a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de azi și este considerat ocrotitorul României, Rusiei, Greciei și Scoţiei. Ziua Sfântului Andrei marchează debutul sezonului sărbătorilor de iarnă, care vor continua cu Sfântul Nicolae, celebrat pe 6 decembrie, şi se vor încheia de Bobotează, pe 6 ianuarie.

La mulți ani! Peste 700.000 de români poartă numele Sfântului Andrei

Ordin de serviciu: IPS Teodosie cheamă toți preoții din Constanța la peștera Sf. Andrei

ÎPS Teodosie, oprit de polițiști în drumul spre Peștera Sf. Andrei. Nu purta mască

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Număr record de bolnavi de covid-19 în Constanța, la 10 zile de la impunerea carantinei

Mon Nov 30 , 2020
În municipiul Constanța s-a înregistrat un nou număr record de bolnavi de covid-19, în ciuda faptului că municipiul se află în carantină. Astfel, potrivit datelor comunicate azi de Prefectura Constanța, incidența (numărul de cazuri active la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni) a ajuns la 10,80. Nu a mai […]
coronavirus constanța