VIDEO Sărbătoare la Școala „Gheorghe Țițeica”

Ziua Scolii Gheorghe Titeica 2018

Săptămâna altfel a Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța a debutat luni, 23 aprilie a.c., cu un eveniment deosebit: aniversarea instituției școlare constănțene.

Mai mult de jumătate de veac de când școala cu nume de matematician face parte din elita învățământului de la malul Mării Negre.

Manifestarea care a deschis această zi plină pentru cei peste 1300 de elevi a fost spectacolul susținut de elevii ciclului primar pe scena din curtea instituției. Mici actori au pus în scenă dramatizări din clasicii români; cei mai mici dintre elevi au împărtășit bucuria dansurilor populare aromâne; balerine și gimnaste au încântat cu grația lor publicul; soliști vocali și instrumentali au dovedit că munca și talentul sunt calea cea mai sigură pentru a culege aplauze binemeritate. Timp de două ore, curtea a răsunat de veselie, părinții și bunicii spectatori bucurându-se de artiștii amatori.

În tot acest timp, jucătorii cei mai buni de fotbal ai claselor a III-a – a VIII-a au jucat semifinalele campionatului de fotbal prilejuit de aniversarea școlii, urmând ca marți, 24 aprilie, să aibă loc finalele.

La mijlocul zilei, toți elevii s-au reunit în curtea școlii pentru a lansa baloane purtătoare de mesaje de prietenie către lume sau de mulțumire față de tot ceea ce se întâmplă frumos atât timp cât suntem pe băncile școlii. O explozie de culoare și de bucurie a inundat cerul, mici și mari fiind deopotrivă de încântați de acest eveniment.

Începând cu ora 12.00, elevii claselor a V-a – a VII-a s-au întrecut într-un concurs de cultură generală intitulat ”Incursiune în lumea cunoașterii”. Împărțiți în 20 de echipe a câte 10 membri fiecare, aceștia au trecut prin 10 probe pe care le-au derulat contra cronometru: 10 minute pentru fiecare probă.

Inițiatoarea concursului, prof. Anca Moldoveanu a declarat:

„Am dorit să desfășurăm într-o manieră antrenantă un concurs de cultură generală, o competiție în care să primeze spiritul de echipă, colaborarea, prietenia. Ne dorim ca elevii să se cunoască mai bine între ei, să se respecte reciproc, să pună laolaltă ceea ce știu.”

Evenimentele s-au încheiat cu un moment artistic pregătit de corul instituției sub îndrumarea prof. Nicu Ferbinte.

La încheierea activității, directorul Școlii Gimnaziale nr. 30 ”Gheorghe Țițeica”, prof. Sorin Cernăianu, a mărturisit:

„Astăzi am încercat, mai mult decât oricând, să îi facem pe elevi să se simtă acasă. Școala nu a mai fost locul rigid în care venim doar să învățăm așezați cuminți în bancă. Școala a fost azi un loc pentru prieteni, în care am cântat și am dansat, în care ne-am jucat simțindu-ne toți copii. În plus, nu am uitat să respectăm valorile și să ne bucurăm că suntem membrii unei comunități în care îi creștem împreună pe cei care mâine vor modela viitorul.”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce spune Anca Nedea Pavel, director executiv OPMC, despre controalele Protecției Consumatorilor

mar apr. 24 , 2018
Anca Pavel Nedea, director executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța, a vorbit, în emisiunea „Realitatea locală”, difuzată de Dobrogea TV, despre controalele realizate în ultimele luni de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, condus de Horia Constantinescu. „Organizația Patronală Mamaia a avut întotdeauna un dialog deschis cu Protecția Consumatorilor. Am […]
Ionuț Nedea, CEO LitoralulRomanesc.ro, si Anca Nedea, Anca Nedea Pavel, director executiv Organizația Patronală Mamaia - Constanța, în timpul unei conferințe de presă (foto: Matca Vision Studio)

V-ar putea interesa și: