Sărbătoarea Teatrului de Stat Constanța. Spectacolul de vineri va avea două reprezentaţii

teatru-coada

Sute de oameni stau la coadă pentru un tichet gratuit de intrare la spectacol

Teatrul de Stat Constanţa sărbătoreşte în această săptămână 65 de ani de la înfiinţare, marcând evenimentul cu o serie de spectacole gratuite şi o GALĂ ANIVERSARĂ.

După primul spectacol, de ieri, cu „Cea mai frumoasă soţie”, de Eugène Labiche, astăzi, joi, 24 noiembrie, vă invităm la  „Titanic Vals”, celebra capodoperă a lui Tudor Muşatescu.

Vineri, 25 noiembrie, „Ursul” de A.P. Cehov va avea două reprezentaţii, una de la ora 18.00, a doua de la ora 20.00, pentru a satisface cererile publicului.

Ultima piesă din această săptămână festivă va fi sâmbătă, 26 noiembrie, „Şobolanul rege”, de Matei Vişniec, dramaturgul român ale cărui piese sunt jucate pe toate scenele mari ale lumii.

Subliniem că intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru menţinerea ordinii, spectatorii trebuie să treacă întâi pe la casa de bilete pentru a ridica tichete gratuite cu locuri.

Cu ocazia participării la sărbătoarea teatrului, constănţenii se vor putea delecta şi cu expoziţia ce poartă titlul „Spectacol plastic”, organizată în parteneriat cu Filiala Constanţa a Uniunii Artiştilor Plastici din România, în foaierul teatrului.

Lucrările celor 17 artiști constănțeni sunt realizate în tehnici grafice mixte și culoare. Ele transmit prezența forței creatoare în acțiune, aducând în prim plan tonuri de o prospețime pe care pictura în ulei cu greu o poate atinge.

În mare parte, exponatele sunt însemnări rapide, executate cu precizie și știinţă, menite să fixeze clipe de nostalgie, să contureze trăsăturile unui chip, simple crochiuri, etape ale unui studiu parcurs sau studii pregătitoare în vederea realizării viitoarelor compoziții.

Expozanţii sunt: Aurelian Broască, Eugenia Botezatu, Cătălin Botezatu, Niță Manolescu, Iolanda Manolescu, Laura Nistorescu Seniuc, Lelia Rus Pîrvan, Loretta Băluță, Doina Misian, Filiz Velula, Adrian Chilipirea, Iulia Balica, Ignat Ștefanov, Gheorghe Constantin, Florin Ferendino, Constanța Petrescu Dănilă, Constantin Grigoruță.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.