Sărbătorile înseamnă cu 50% mai multe deșeuri. Sfaturile Polaris

Cantitatea de deșeuri crește cu aproximativ 50% în perioada sărbătorilor.

„Mormane de ambalaje de la cadouri ajung în containerele pentru deșeuri în această perioadă. Poate că se trece cu vederea risipa de hârtie, carton, plastic, de care se face abuz cu ocazia sărbătorilor, însă nu putem să nu atragem atenția asupra neglijenței cu care se depozitează aceste materiale reciclabile, în amestec cu deșeurile reziduale.”, spun reprezentanții Polaris M Holding.

Grija față de mediu sau datoria pe care o avem atunci când ne dorim să achiziționăm un bun ar trebui să ne ghideze deciziile când ne aflăm la cumpărături.

Înainte de a cumpăra un produs ar trebui să ne punem o serie de întrebări:

1. Îi este cuiva util cadoul pe care vreau să-l ofer?

2. În ce să ambalez cadoul astfel încât să generez cât mai puține deșeuri? Este nevoie să-l împachetez?

3. Ambalajul poate fi reciclat?

4. Ultima sugestie nu este o întrebare, ci un sfat gratuit pe care îl puteți da celui căruia îi oferiți cadoul „Te rog, nu uita să colectezi separat ambalajul!”

  • Ambalajele din hârtie sau carton se colectează în containerele albastre de tip iglu, în platformele modulare, în containerele galbene sau în pubelele galbene (zona de case).
  • Ambalajele din plastic și metal se colectează în containerele galbene de tip iglu, în platformele modulare, containerele galbene și în pubelele galbene(zona de case).
  • Ambalajele din sticlă se colectează în containerele verzi de tip iglu.

Micile gesturi îți oferă satisfacții mari. Împreună putem proteja mediul.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Încă un pas pentru autostrada Sibiu - Pitești

vin dec. 31 , 2021
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Boița și Cornetu. Cu o lungime de 31,33 km, durata de proiectare și execuție a acesteia este de 5 ani și 6 luni.  Contractul este finanțat din fonduri […]

V-ar putea interesa și: