Sărbătorile înseamnă cu 50% mai multe deșeuri. Sfaturile Polaris

Cantitatea de deșeuri crește cu aproximativ 50% în perioada sărbătorilor.

„Mormane de ambalaje de la cadouri ajung în containerele pentru deșeuri în această perioadă. Poate că se trece cu vederea risipa de hârtie, carton, plastic, de care se face abuz cu ocazia sărbătorilor, însă nu putem să nu atragem atenția asupra neglijenței cu care se depozitează aceste materiale reciclabile, în amestec cu deșeurile reziduale.”, spun reprezentanții Polaris M Holding.

Grija față de mediu sau datoria pe care o avem atunci când ne dorim să achiziționăm un bun ar trebui să ne ghideze deciziile când ne aflăm la cumpărături.

Înainte de a cumpăra un produs ar trebui să ne punem o serie de întrebări:

1. Îi este cuiva util cadoul pe care vreau să-l ofer?

2. În ce să ambalez cadoul astfel încât să generez cât mai puține deșeuri? Este nevoie să-l împachetez?

3. Ambalajul poate fi reciclat?

4. Ultima sugestie nu este o întrebare, ci un sfat gratuit pe care îl puteți da celui căruia îi oferiți cadoul „Te rog, nu uita să colectezi separat ambalajul!”

  • Ambalajele din hârtie sau carton se colectează în containerele albastre de tip iglu, în platformele modulare, în containerele galbene sau în pubelele galbene (zona de case).
  • Ambalajele din plastic și metal se colectează în containerele galbene de tip iglu, în platformele modulare, containerele galbene și în pubelele galbene(zona de case).
  • Ambalajele din sticlă se colectează în containerele verzi de tip iglu.

Micile gesturi îți oferă satisfacții mari. Împreună putem proteja mediul.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Încă un pas pentru autostrada Sibiu - Pitești

Fri Dec 31 , 2021
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Boița și Cornetu. Cu o lungime de 31,33 km, durata de proiectare și execuție a acesteia este de 5 ani și 6 luni.  Contractul este finanțat din fonduri […]