Șase adăposturi publice de protecție civilă din Constanța vor fi reabilitate

Șase adăposturi publice de protecție civilă din municipiul Constanța vor fi reabilitate în următoarele 3 luni.

Municipalitatea desfășoară ample lucrări de renovare: se repară și se zugrăvesc pereții și tavanele, se înlocuiește/ vopsește tâmplăria metalică, se montează obiecte sanitare noi, se verifică și se remediază defecțiunile la instalația electrică și la tabloul electric, se refac scurgerile sau se înlocuiesc ușile.

Lucrările au început la adăpostul de apărare antiaeriană situat pe strada Arcului, bl A 8 și vor continua la cele situate în următoarele locații:

  • Bulevardul Tomis, bloc TS 14 B, sc. B
  • Strada Egretei, bloc AV 22, sc. A
  • Strada Egretei, bloc AV 22, sc B
  • Strada Arcului, bloc A9, sc A
  • Strada Arcului, bloc A9, sc. B
  • Strada Arcului, bloc A8, sc. B

Procedurile de reabilitare au fost demarate încă de anul trecut, dar nu s-au putut finaliza achizițiile publice. 

În municipiul Constanța, adăposturile au dimensiuni diferite, de la 48 mp până la 220 mp iar fiecare persoană are alocat 1 mp. Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereților, construiți astfel încât să facă față atacurilor antiaeriene. Buncărele au uși metalice etanșe, grupuri sanitare, sistem de filtro-ventilație și ieșiri de salvare.

În timp de pace adăposturile publice de protecţie civilă pot fi folosite și în alte scopuri, dar trebuie să fie eliberate în situații de urgență în maximum 24 de ore.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primarul din Eforie, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

joi ian. 9 , 2020
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în cursul lunii decembrie, în stare de libertate, a primarului din Eforie, a secretarului orașului și a unui consilier local. Concret, este vorba despre: Şerban Robert Nicolae, primar al oraşului Eforie atât la data săvârşirii faptei cât şi […]
Robert Șerban, Eforie

V-ar putea interesa și: