Șase adăposturi publice de protecție civilă din Constanța vor fi reabilitate

Șase adăposturi publice de protecție civilă din municipiul Constanța vor fi reabilitate în următoarele 3 luni.

Municipalitatea desfășoară ample lucrări de renovare: se repară și se zugrăvesc pereții și tavanele, se înlocuiește/ vopsește tâmplăria metalică, se montează obiecte sanitare noi, se verifică și se remediază defecțiunile la instalația electrică și la tabloul electric, se refac scurgerile sau se înlocuiesc ușile.

Lucrările au început la adăpostul de apărare antiaeriană situat pe strada Arcului, bl A 8 și vor continua la cele situate în următoarele locații:

  • Bulevardul Tomis, bloc TS 14 B, sc. B
  • Strada Egretei, bloc AV 22, sc. A
  • Strada Egretei, bloc AV 22, sc B
  • Strada Arcului, bloc A9, sc A
  • Strada Arcului, bloc A9, sc. B
  • Strada Arcului, bloc A8, sc. B

Procedurile de reabilitare au fost demarate încă de anul trecut, dar nu s-au putut finaliza achizițiile publice. 

În municipiul Constanța, adăposturile au dimensiuni diferite, de la 48 mp până la 220 mp iar fiecare persoană are alocat 1 mp. Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereților, construiți astfel încât să facă față atacurilor antiaeriene. Buncărele au uși metalice etanșe, grupuri sanitare, sistem de filtro-ventilație și ieșiri de salvare.

În timp de pace adăposturile publice de protecţie civilă pot fi folosite și în alte scopuri, dar trebuie să fie eliberate în situații de urgență în maximum 24 de ore.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primarul din Eforie, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Thu Jan 9 , 2020
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în cursul lunii decembrie, în stare de libertate, a primarului din Eforie, a secretarului orașului și a unui consilier local. Concret, este vorba despre: Şerban Robert Nicolae, primar al oraşului Eforie atât la data săvârşirii faptei cât şi […]
Robert Șerban, Eforie