Șase instituții își dau mâna pentru a combate răspândirea coronavirusului în Constanța

coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța a hotărât, vineri, constituirea unui grup mixt de control privind respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, în localitățile din județul Constanța,

Grupul va fi alcătuit din șase instituții: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

„Grupul își desfășoară activitatea de control zilnic, prin intermediul echipelor mixte, potrivit competențelor, atribuțiilor, procedurilor proprii și în conformitate cu legislația în vigoare. În localitățile pentru care a fost instituită/prelungită măsura de carantină zonală se vor verifica și măsurile dispuse prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru fiecare localitate în parte.” a precizat Prefectura Constanța.

Se vor verifica următoarele:

  1. centru comercial
  2. piață
  3. magazin
  4. unitate alimentație
  5. filtru intrare/ieșire
  6. filtru intern
  7. echipă mobilă
  8. altele

Zilnic, până la ora 10.00, se vor transmite Instituției Prefectului – Județul Constanța, pe email, raportările privind controalele efectuate în ziua anterioară.

Hotărârea de instituirea a grupului este semnată de președintele CJSU, prefectul Silviu Coșa, și de vicepreședinți: Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, și Roșca Ionel, desemnat inspector șef al ISU Dobrogea.

Citește și: VIDEO Prefectul Constanței: „Vom instala filtre permanente la intrările în oraș”. Petrecerile de sărbători, numai în familie

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.