Șase sirieni depistați de polițiștii de frontieră constănțeni cu ajutorul unui elicopter

Șase sirieni depistați de polițiștii de frontieră constănțeni cu ajutorul unui elicopter

În data de 25.11.2020, acţionând în baza unor informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, o acțiune specifică pe linia migrației ilegale.

Astfel, au fost descoperite într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, șase persoane, despre care existau suspiciuni că au intrat ilegal în România.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt cinci adulți cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani și un minor în vârstă de 10 ani, cetăţeni din Siria.

La cercetări, aceștia au declarat că au intrat ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. aflaţi într-un elicopter.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

IPS Teodosie a răbufnit: „Așa nu se mai poate! Nu vă mai bateți joc de noi!”

Thu Nov 26 , 2020
Primarul Vergil Chițac a reacționat, ieri, la scrisoarea deschisă prin care IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, cerea renunțarea la restricțiile impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru ca cei care doresc să meargă în pelerinaj la peștera Sf. Andrei. „Aici e dreptatea lui Solomon. Eu am avut o discuţie […]

V-ar putea interesa și: