Șase statui și monumente din Constanța au fost recondiționate

Primăria Municipiului Constanța a curățat, recondiționat și pus în valoare cele 6 statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice și care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat.

Mai exact, Monumentul Eroilor Reg. 13 Artilerie „Vulturul” din Parc Tomis II, Monumentul Eroilor „Independența”, Obeliscul din Parcul Casei de Cultură, „Căderea de pe soclu“, Monumentul Reg. 34 Artilerie – Str. Traian și „Tinerețe” – Hotel Doina din stațiunea Mamaia au fost recondiționate de artiști plastici. Lucrările au fost realizate cu respectarea tehnologiilor specifice, aplicabile în funcție de materialul fiecărui obiectiv – piatră, bronz, alamă sau mozaic – astfel încât să nu fie afectate suprafețele asupra cărora s-a intervenit.

Operele de artă au avut nevoie de preconsolidarea suprafețelor, îndepărtarea sărurilor și a chiturilor necorespunzătoare, retușări cromatice, tencuirea soclurilor, consolidarea suprafețelor sau tratamente de hidrofugare.

Pentru finalizarea lucrărilor, în această perioadă, se mai lucrează în ateliere la realizarea elementelor ce au trebuit înlocuite (baionete, ciucuri, litere), urmând ca acestea să fie montate pe operele de artă.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În Constanța s-au dat în folosință 11 locuințe noi în fiecare zi

lun oct. 5 , 2020
În județul Constanța se construiește fără oprire, indiferent dacă este criză financiară sau epidemie de coronavirus. În primele șase luni din acest an, în județ au fost finalizate un număr de 1.951 de locuințe, potrivit informațiilor furnizate de Direcția Județeană de Statistică. Asta înseamnă aproape 11 locuințe noi în fiecare […]
imobiliare constanta

V-ar putea interesa și: