Scandal cât casa la Năvodari, după ce JTA a MAJORAT prețul biletelor pe ruta spre Constanța

Operatorul de transport JTA a MAJORAT prețul biletelor pe ruta Năvodari – Constanța, lucru care a creat un scandal cât casa.

Primăria Năvodari a anunțat că „a constatat cu surprindere faptul că operatorul de transport JTA a decis ieri să majoreze prețul biletelor de călătorie, fără a comunica în prealabil acest lucru, dar mai ales fără a-și justifica această decizie în creșterea calității serviciilor și frecvenței.”

„Deși ieri a existat o întâlnire între primarul Florin Chelaru și toți operatorii de transport unde s-au purtat discuții despre calitatea serviciilor, compania JTA nu a anunțat și nici nu a dat vreun moment de înțeles că intenționează, în viitorul apropiat, să majoreze tarifele, aceasta fiind o decizie unilaterală strict a operatorului de transport.”, ridică din umeri reprezentanții primăriei Năvodari.

Consilierul local Costel Aurelian Dumitrașcu a declarat că primăria ar fi știut de această scumpire, dar nu a reacționat.

„Aici nu este vorba despre capital politic, ci despre NORMALITATE. Nu mi se pare normal să se majoreze biletele de la 6 la 8 lei pe motiv că se vor achizitiona autovehicule noi. Este o creștere prea bruscă și știu din surse sigure că ieri, la întâlnirea cu operatorii, li s-a cerut acestora să achiziționeze autovehicule noi, aceștia au argumentat că reînnoirea parcului auto va veni la pachet cu majorarea prețului biletelor iar reprezentanții Primăriei nu au avut nimic de obiectat! Haideți să nu mai aruncăm pisica de la unul la altul, ci să găsim cele mai bune soluții pentru călători!”, a spus acesta.


Primăria Năvodari a reacționat și a spus că este „inadmisibilă reacția consilierului local PMP din Năvodari, care încearcă să câștige electoral pe acest subiect aruncând în spațiul public minciuni și dezinformări.”

„În realitate, după cum bine știe și acest domn, Primăria Năvodari nu are nicio autoritate asupra firmelor de transport, nu există o relație de subordonare, licențele și condițiile de transport, inclusiv politica tarifară, fiind reglementate de Consiliul Județean Constanța. Iar din partea CJC, responsabil de transportul public este unul dintre vicepreședinții instituției, care printre altele este și președinte al PMP Constanța. Nu cumva acolo se fac politicile tarifare și se stabilesc și se controlează condițiile de transport? Întrebăm și noi… Deși Primăria Năvodari nu are nicio atribuție în reglementarea activității firmelor de transport, nu putem asista impasibili în fața acestei nedreptăți și cerem public în numele năvodărenilor să revină asupra scumpirii biletelor, cel puțin până ce această majorare nu se va regăsi în condiții mai bune de transport: autobuze noi și moderne, frecvență mai mare, șoferi bine pregătiți.”, au precizat reprezentanții Primăriei Năvodari.

Compania JTA aparține familiei omului de afaceri și policianului Jean Paul Tucan.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.