Scandal imens în coaliție din cauza Portului Constanța. Un deputat PSD folosește expresii de argou la adresa colegilor din PNL

portul constanta

Un scandal imens a izbucnit în coaliția de guvernare, după schimbarea directorului general al Administrației Porturilor Maritime Constanța. Liberalii au reacționat dur după ce directorul Floruin Goidea a fost înlocuit din funcție. APMC este subordonată ministerului Transporturilor, deținut de PSD.

În timp ce liberalii au adoptat un ton dur, dar politicos, un deputat PSD a sărit azi calul, folosind în exprimarea publică expresii argotice.

Ce spun liberalii

Să începem cu ce au spus PNL-iștii. Schimbarea directorului general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța a fost explicată, marți, de parlamentarul PNL Marian Crușoveanu, membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților.

„În ultimele luni, a existat un interes major din partea PSD de a-l schimba pe managerul de succes al Portului Constanța, Florin Goidea. Care sunt mizele acestei schimbări, mascate cu declarații politice, fără a fi acoperite de date concrete, vom vedea în perioada următoare. Una este clară, cea referitoare la alegerile interne din PSD.”, a spus deputatul liberal. Mai mult puteți citi AICI.

Ciolacu versus Huțucă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că directorul Portului Constanţa, Florin Goidea, a fost schimbat din funcţie după ce i-a expirat mandatul și că a vizitat personal portul, unde a găsit „un dezastru.”

Întrebat, la sediul central al PSD, de ce a fost schimbat directorul Portului Constanţa, provocând un scandal în coaliţia de guvernare, Ciolacu a spus: „Eu, personal, nu am avut vreodată vreo discuţie în ce priveşte împărţirea Portului Constanţa sau altor posturi care nu sunt politice. Din câte ştiu, acolo a expirat un mandat şi a fost o schimbare”.

Liderul PSD a adăugat că a fost împreună cu ministrul Transporturilor în Portul Constanţa şi a văzut că lucrurile nu funcţionau cum trebuie.

În replică, Bogdan Huțucă, deputat și președintele Organizației Județene PSD Consranța, spune că Ciolacu a încercat să justifice decizia de a-l schimba pe directorul performant al Portului Constanța și să mascheze regia din spatele acestei decizii, alături de ministrul Transporturilor.

„Îi cer public președintelui PSD să prezinte cum arată ”dezastrul” din Portul Constanța. Care au fost concluziile rapoartelor de analiză asupra managementului lui Florin Goidea, astfel încât s-a ajuns la decizia de a înlocui politic un manager de succes cu o persoană fără niciun fel de pregătire în vederea derulării activității acestui gigant economic și de importanță strategică a României? Performanțele lui Goidea, investițiile, reparațiile și proiectele din fonduri europene se văd probabil cu greu, de după geamurile fumurii ale revoluționarului din PSD. Se vede clar că este vorba doar despre o decizie politică, iar declarațiile de astăzi nu fac altceva decât să confirme acest lucru. Totodată, am observat că a pomenit și numele primului ministru, iar pe această cale, îl rog să nu uzeze și să nu abuzeze de numele liderului PNL pentru a justifica un demers care are o legătură cu alegerile interne din PSD. Pentru orice om care are o gândire logică, este greu să înțeleagă cum poate fi dezastru în Portul Constanța, atâta timp cât din rapoartele oficiale reiese că toți indicatorii economici sunt pe creștere, investițiile și accesările de fonduri europene sunt fără precedent.”, a spus Bogdan Huțucă.

Atacul lui Horia Țuțuianu

Deputatul Horia Țuțuianu, PSD ce mai tăcut parlamentar constănțean, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, a intrat astăzi în jocul declarațiilor folosing o expresie argotică: „s-a încins tărâța în liberali”.

„Căldură mare mon cher! S-a încins tărâța liberală! Dau în clocot neuronii și sinapsele PNL-iste! Atât de tare, că nu se dumiresc de ce a fost schimbat directorul general de la Compania Națională Administrația Porturilor Constanța. Este așa de greu pentru acești “stimabili” să se dumirească, în condițiile în care mandatul directorului CNAPMC a expirat din data de 15 august? Sincer vorbind, nici nu putem să avem pretenții de la cei trei specialiști de la PNL Constanța, care s-au dovedit a fi incapabili să vadă că activitatea din Portul Constanța a fost bramburită la momentul la care navele și tirurile încărcate cu cereale l-au luat cu asalt!”, spune acesta.

Observați așadar cum traficul record din port devine dintr-o dată „brambureală”.

„Să fi avut, oare, Huțucă, Bourceanu, Crușoveanu și te miri ce alți “specialiști” orbul găinii liberale, de nu au văzut imaginile cu vapoarele ancorate în radă pentru că nu aveau loc la chei? Sau, poate, purtau ochelari de cal PNL-ist atunci când, identificat fiind locul, au trecut săptămâni bune până când au fost trasate niște dungi pentru amenajarea unei parcări la Poarta 9. Timp în care sute de tiruri au așteptat ore în șir ca să ajung în port, formându-se cozi inclusiv pe autostrada care duce spre Portul Constanța! Ca să nu mai spunem și că cealaltă parcare se află, de mai bine de două luni, în faza… documentaţiilor. Portul Constanța are probleme, dar- habarniști cum sunt- liberalii de pe valea acestuia nu pot să le vadă. Atât pot! Portul Constanța a avut probleme precum cea a trenurilor abandonate pe șinele din port, situație rezolvată prin intervenția ministrul Transporturilor, timp în care Huțucă&Company numărau petalele florilor crescute printre vagoanele ruginite!”, mai spune Țutuțuianu.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

CCINA, în doliu. „Draga noastră colegă, drum bun spre îngeri!”

Wed Aug 17 , 2022
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța anunță cu tristeţe că Nina–Irina GĂITĂNARU a plecat dintre noi, mult prea devreme, spre lumea în care Cerul atinge Veșnicia! Timp de peste 28 de ani, a fost o colegă deosebită, un om devotat profesiei, cu un simț al datoriei exemplar, ce […]
ccina constanța