Scandal în Parlament. Constănțeanul Dumitru Focșa, de la AUR, a amenințat cu bătaia un PSD-ist. „Mă-ta e valutistă! Porcule!” VIDEO

Dumitru Focșa

Scandal în Parlamentul României. Protagoniștii sunt liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, şi deputatul AUR Dumitru-Viorel Focşa.    

Cearta dintre cei doi a început marți după ce proiectul de lege inițiat de AUR – “Legea suveranităţii – Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român” – a fost respins de plenul Camerei Deputaților.

La ieşirea din sala de plen, potrivit unei înregistrări video care a fost realizată de co-președintele AUR George Simion, liderul PSD s-a enervat după ce Focșa (AUR) i s-a adresat cu apelativul ”valutistule”, scrie Pro TV.

Sursă video: Pro TV

Mă-ta e valutistă! Porcule!” – a replicat Simonis, lider al grupului PSD din Camera Deputaților.

 După această replică, parlamentarul AUR Dumitru Focşa l-a ameninţat pe Alfred Simonis cu bătaia, acuzându-l că vorbeşte urât.

Băi, nesimţitule, valutistule, cum vorbeşti cu noi?”, i-a spus Focşa lui Simonis, iar acesta a răspuns: “Dispari de aici!”.

Ulterior, Focşa a explicat presei că Simonis a ţipat la el.

“Nu ştiţi discuţia din interior. A ţipat la mine. (…) Da, i-am spus: te calc în picioare. Nu o aduci pe mama în discuţie. Eşti om politic. Mama e decedată de doi ani de zile”, a precizat Focşa.

Marţi, propunerea legislativă “Legea suveranităţii – Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român” a fost respinsă de Camera Deputaţilor, cu 229 voturi pentru respingere, 30 contra şi o abţinere.

„Un CV de coșmar”

Vă reamintim că Valeriu Nicolae, activist, jurnalist, scriitor, cetățeanul european al anului 2013, a făcut o scurtă trecere în revistă a CV-urilor unor candidați AUR, inclusiv din Constanța, pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook. Titlul este sugestiv: „AbURiști de succesuri”. Iată ce spune despre parlamentarul Focșa:

„Domnul Dumitru Viorel Focșa are un CV de poveste. Mai degrabă coșmar decât poveste. Omul scrie că a terminat o facultate, dar nu știm când. În mod ciudat, a fost angajat electromecanic și tehnician de bord, meserii care indică absența unei licențe de inginer, așa cum se prezintă domnia sa. Scrie că a fost “self-employer” o chestie care sună super haios în engleză. Un fel de agajatorul meu. Termenul corect este self-employed. Zice că a fost și administrator de firmă în Canada, dar nu știm firma. Între 2006 și 2012 a fost administrator la o altă firmă secretă. Am găsit firma, este, bineînțeles, una care a tras o țeapă de 40.000, căci doar cinste și patriotism la AUR. Firma, radiată, desigur, a avut intr-un singur an un profit de 800 de EUR, în rest a fost pe profit negativ (15.752 RON în 2006, 20.250 RON în 2007, 2.181 RON în 2008 și 3.451 în 2009). Din 2010 până în 2012 a lucrat pentru altă firmă, și ea radiată. În 2011, firma cu doi asociați a avut un rulaj de 4 RON pe zi – o dovadă de succes antreprenorial. De fapt, media rulajului firmelor domnului Focșa, între 2006 și 2012, a fost sub 16 EUR pe zi (rulajul include toate cheltuielile cu contabilitate, utilaje, transport, taxe, combustibil, chirie, salarii angajați), ceea ce implică că marele antreprenor Focșa a câștigat, în cel mai bun caz, nu mai mult de 5 EUR pe zi timp de 7 ani de “afaceri”.

Din 2012 lucrează pentru alte firme, și ele secrete, până în 2020. Mai pe scurt, parlamentarul partidului celui mai cinstit din gură, în ultimii 20 de ani, a lucrat, conform CV-ului, la secret. Înainte de a intra în Parlament făcea, după cum declară, 27.000 USD, pe an adică mult, mult mai puțin decât primește ca deputat. S-a sacrificat pentru țărișoară!

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Alexandru Mazăre s-a predat

Tue May 10 , 2022
Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentința definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale. După îndeplinirea formalităților […]
alexandru mazare