Scandalul „bani pentru xerox”. Directoarele de la Liceul Callatis Mangalia și-au pierdut funcția!

liceul-callatis-mangalia

Inspectorul școlar general din cadrul ISJ Constanța, Sorin Mihai, a declart marți, 1 februarie, că vineri dimineața s-a deplasat la Liceul Teoretic Callatis Mangalia o comisie de verificare stabilită în Consiliul de administrație al ISJ Constanța, ca urmare a noilor informații primite cu privire subiectul „bani pentru xerox”.

Raportul comisiei a fost prezentat în cadrul ședinței CA al ISJ Constanța de vineri.

„Am hotărât încetarea detașării în interesul învățământului pentru cele două directoare și începerea unei misiuni de audit prin care se vor verifica documentele contabile. Astăzi aștept să fie depuse cereri de ocupare a funcțiilor de director prin detașare în interesul învățământului, mâine va fi o nouă conducere a unității de învățământ.”, a anunțat Sorin Mihai.

Vă recomandăm și: Scandalul copiilor xerox de la Liceul Callatis Mangalia continuă. Elevii au descoperit chitanțe pentru datorii

„Asociația de părinți cu personalitate juridică poate să aibă asemenea inițiative, este chiar de apreciat dacă se implică activ în susținerea unității de învățământ. Ceea ce nu trebuie să se întâmple este implicarea angajaților școlii sau implicarea elevilor în strângerea vreunor sume de bani. În mod particular, la Liceul Teoretic Callatis Mangalia există o asociație a părinților, cu personalitate juridică, are o cotizație stabilită, a avut colaborare cu liceul prin sponsorizări. Conform articolului 108 din LEN 1/2011, școala poate să dispună de venituri proprii, condiția fiind ca acest lucru să se întâmple în conformitate cu legislația în vigoare.”, a mai spus inspectorul școlar general.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Record absolut: 40.018 cazuri de covid în 24 de ore

Tue Feb 1 , 2022
Un număr record de 40.018 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 97 de decese, a informat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică. „Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 februarie 2022, ora 10,00, în intervalul […]