Scandalul care l-a revoltat pe IPS Teodosie. Un preot a REFUZAT să colaboreze cu Poliția

Colonelul Răzvan Ivan și subinspector de poliție Andreea Iliescu, în timpul conferinței de presă

Astăzi, la sediul I.P.J. Constanța, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Constanța, subinspector de poliție Andreea Iliescu, împreună cu purtătorul de cuvânt al I.J.J. Constanța, locotenent colonel Răzvan Ivan, au susținut o declarație de presă.

Andreea Iliescu a precizat și ce s-a întâmplat în biserica unde slujea IPS Teodosie, unde poliția a intervenit și a amendat mai multe persoane pentru că nu se respectatu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Gestul l-a revoltat pe arhiepiscop, care a trimis chiar o scrisoare deschisă premierului, amenințându-l, în prag de alegeri parlamentare, că va scoate oameni în stradă mai ceva ca în decembrie 1989.

Regăsiți, mai jos, textul declarației:

Subinspector Andreea Iliescu:

„Traversăm o perioadă dificilă.
O perioadă în care, cu toții, forțe de ordine și cetățeni, trebuie, mai mult ca niciodată, să formăm o singură echipă, în lupta împotriva acestui nou virus.
Toate activitățile desfășurate de Poliția Română, Jandarmeria Română, precum și de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au rolul de a proteja cetățenii, de a ne proteja pe noi, de a ne proteja părinții, bunicii, copiii și pe toți cei dragi nouă.
Din păcate, așa cum bine știți, cu toate eforturile depuse de autorități și de medici, nu toți au câștigat această luptă cu noul Coronavirus, această luptă pentru viață.
Aceste măsuri luate pentru protejarea sănătății oamenilor sunt măsuri dispuse la nivel european și internațional, implicit și în țara noastră.
Este, așa cum spuneam, o perioadă dificilă, peste care putem trece, doar împreună.
Se apropie Sărbătorile de iarnă. Dacă respectăm aceste măsuri de protecție sanitară, putem petrece acasă, sănătoși, aceste sărbători, în loc să stăm singuri, pe un pat de spital.
Nu sunt doar cuvinte mari!
Aceasta este realitatea cu care ne confruntăm, iar fiecare dintre noi poate participa în mod direct la câștigarea luptei cu noul Coronavirus, printr-un mod simplu: Respectarea măsurilor de protecție sanitară!
Nimeni nu dorește sancționarea oamenilor, ci scopul este acela de a-i face pe toți să conștientizeze pericolul la care își supun sănătatea lor și pe a celor dragi lor, dacă nu respectă aceste reguli simple.

Cu privire la evenimentul de ieri, vă comunicăm faptul că, la ora 9.30, polițiștii Secției 2 Constanța au fost sesizați, prin Tel Verde, cu privire la faptul că, la o biserică din cartierul Tomis Plus, se desfășoară o slujbă religioasă, cu participarea persoanelor în interiorul bisericii și cu nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
La fața locului a fost direcționată o patrulă de Poliție de la Secția 2, iar ulterior, având în vedere numărul mare de participanți la slujba religioasă, au fost solicitate echipaje suplimentare, în sprijin.

O patrulă de la Secția 1 (mixtă, formată din polițist și jandarm Gruparea de Jandarmi Mobilă), o patrulă de Poliție de la Secția 2 și un echipaj de intervenție din cadrul I.J.J. Constanța.
De asemenea, pentru gestionarea și coordonarea activităților, la fața locului s-au deplasat șeful Secției 2 Poliție și ofițerul de ordine publică din cadrul Secției 2.
Având în vedere sesizarea Telverde, de nerespectare a normelor legale referitoare la prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, polițiștii și jandarmii au pătruns în interiorul bisericii, pentru a evalua situația, constatând faptul că, în incinta acesteia, formată din două încăperi care comunică prin intermediul altarului, se aflau aproximativ 60 de persoane, printre care și minori.
Doresc să subliniez că, la vederea colegilor mei, o parte dintre persoanele prezente au părăsit încăperile, din proprie inițiativă.
Echipajele care s-au deplasat la această sesizare, au luat legătura cu reprezentanții bisericii, cărora le-au adus în atenție prevederile legale, în ceea ce privește oficierea slujbelor religioase.
După ce forțele de ordine au reiterat că slujba oficiată la interior reprezintă o încălcare a legislației actuale și, în principal, un pericol iminent în ceea ce privește sănătatea publică, un reprezentant al bisericii a manifestat o atitudine ofensivă, refuzând să colaboreze cu autoritățile.
Deoarece oficierea slujbelor în perimetrul lăcașului de cult este permisă, forțele de ordine l-au îndemnat să continue slujba în exterior, cu respectarea normelor legale în ceea ce privește distanțarea socială.
Acesta a refuzat, în continuare, să colaboreze, continuând slujba în interiorul bisericii.
Concomitent, persoanele care se aflau în interior au fost rugate să părăsească incinta, fiind, totodată, legitimate de polițiști și jandarmi.
Așa cum am precizat și anterior, scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a proteja sănătatea oamenilor.
Drept urmare, dintre cele 60 de persoane prezente în biserică, 30 au fost sancționate cu avertismente scrise, și doar 9 au fost sancționate contravențional, cu amendă, la cuantumul minim, care putea fi aplicat, respectiv 500 de lei.”

Iată ce a declarat și lt. col. Răzvan Ivan:
„Așa cum a spus și colega mea, nu suntem în tabere diferite: cetățeni versus forțe de ordine.
Suntem în aceeași echipă, în lupta cu noul Coronavirus.
Scopul activităților noastre nu este acela de a aplica sancțiuni, ci avem un rol preventiv.
Lucru întărit și de maniera de abordare a sesizării prin Tel Verde, de ieri.
Vreau să subliniez, din nou, faptul că, din totalul de 60 de persoane prezente în biserică, au fost aplicate 30 de avertismente scrise, ..și doar 9 sancțiuni contravenționale, cu amenda minimă, de 500 de lei.
Pe această cale, facem un apel către toți cetățenii, să respecte aceste norme de protecție sanitară, facem apel la înțelegere și la rațiune. Aceste măsuri au rolul de a ne ajuta să câștigăm lupta cu noul Coronavirus.
Oameni buni! Vă rugăm să vă protejați sănătatea! Sănătatea dumneavoastră și a celor dragi dumneavoastră.
Doar împreună putem trece cu bine și peste asta!
Vă mulțumim!”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Scandalul care l-a revoltat pe IPS Teodosie. Un preot a REFUZAT să colaboreze cu Poliția

  1. Teodosie este recunoscut ca un nebun ce incita populatia.Securist ce a vindut autoritatilor comuniste spovedania romanilor din Paris.Populatia chiar nu isi da seama de asemenea manifestari antisociale?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Viceprimarul Ionuț Rusu a aruncat pe geam programul cu care Vergil Chițac a câștigat Primăria Constanța

joi nov. 26 , 2020
Vergil Chițac a câștigat Primăria Constanța (și) pentru că a prezentat un program de guvernare locală. Actualul viceprimar, Ionuț Rusu, l-a aruncat pe geam, nu ține cont de el. Am studiat cu atenție programul acesta. La capitolul „Trezirea din comă. Terapie-șoc pe 3-6 luni până la 1 an” scrie exact ce trebuie […]
Ionuț Rusu și Vergil Chițac în timpul campaniei electorale, în care au anunțat exact ce se va întâmpla cu câinii fără stăpân. Sursă foto: Facebook/Ionuț Rusu

V-ar putea interesa și: