Scandalul gigcaloriei. PSD Constanța duce populismul pe noi culmi

radet debransare constanta
Sistemul centralizat de încălzire din Constanța este, de facto, falimentar

Consilierii PNL și USR dau dovadă de populism, care este mai rău decât corupția, scriam acum câteva ore (găsiți articolul AICI). În joc a apărut însă un al treilea protagonist, care-i și întrece: PSD.

Să vedem despre ce e vorba. Prețul real al gigacaloriei este de 1034 de lei, în Constanța. De ce? Din cauză că 30 de ani nimeni nu a vrut să modernizeze sistemul. Nimeni înseamnă în principal Radu Mazăre, PSD, care a condus orașul 20 de ani.

Constănțenii abonați la sistemul centralizat au plătit anii trecuți numai 250 de lei. Restul a fost acoperit din subvenții pe care le-am plătit noi, TOȚI constănțenii, dar și firmele care plătesc aici contribuții.

PNL a cerut, luna trecută, ca prețul plătit de constănțeni să se majoreze la 300 de lei. Asta înseamnă 50 de lei în plus pentru un apartament de două camere.

PSD s-a opus, USR s-a abținut.

PNL și USR au ajuns la un acord și au hotărât, azi, în ședință de Consiliu Local, în mod populist, să mențină la 250 de lei prețul plătit de populație.

Consilierii PSD au venit însă au plusat, ca într-un joc de poker care are ca miză falimentul orașul: cei racordați la rețeaua centralizată să plătească mai puțin: 230 de lei! Motivul: „explozia prețurilor în lanț”.

Au dreptate: prețul energiei a explodat la nivel mondial, e o bătaie incredibilă pe resurse, Asia oferă mai mult decât Europa pentru gazele rusești, în Anglia se stă 7 ore la coadă pentru câțiva litri de motorină. Soluția: să IEFTINIM gigacaloria, când ea este de fapt de trei ori mai scumpă. Adică, să o ieftinim pentru cei care beneficiază de ea și să plătim noi, TOȚI, mai mult.

Apropo, primarii PSD au administrat atât de bine sistemul centralizat încât cel din Năvodari este în faliment. Abonații au fost anunțați că nu vor mai primi căldură. Orașul este condus de PSD de ani buni. La conducere se află acum Florin Chelaru, PSD, primar, și Costel Aurelien Dumitrașcu, PMP, viceprimar. Detalii la finalul acestui articol.

Iată mai jos explicațiile PSD, prezentate de Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor locali și – nota bene – fost viceprimar al municipiului Constanța.

„În ședința de astăzi, grupul consilierilor PSD a votat ÎMPOTRIVA propunerii celor de la PNL și USR de a MAJORA prețul local al energiei termice la 1034,78 lei!
Am solicitat PNL și USR să susțină amendamentul PSD ca prețul local pentru populație să fie de 230 de lei avănd în vedere explozia prețurilor în lanț.
PNL și USR au RESPINS propunerea noastră!

PSD a depus deja în Parlament proiectul de lege în procedură de URGENȚĂ privind PLAFONAREA prețului la ENERGIE și GAZE, astfel încât să putem avea pentru anul 2022 posibilitatea de a reduce semnificativ prețul local al energiei termice și pentru a evita presiunea pusă pe bugetul orasului nostru!
De asemenea, lucrările de modernizare ale sistemului centralizat de termoficare trebuie să înceapă urgent!

Peste 50.000 de familii au nevoie de o administrație locală care să intervină prompt și prin măsuri clare!”

Autoritatea locală trebuie să fie alături de cetățean și să îi înțeleagă nevoile. Orașul trebuie guvernat pentru OAMENI, NU pentru CIFRE!
Din păcate, văd doar cinism și lipsă totală de empatie pentru locuitorii orașului nostru.
Constat cu regret că actuala alianță Chitac-PNL-USR iși bate pur și simplu joc de constănțeni.”

Articolul despre Năvodari, mai jos.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Scandalul gigcaloriei. PSD Constanța duce populismul pe noi culmi

  1. Frumos spus “orasul trebuie guvernat ptr.oameni si nu ptr.cifre(profitul umor smecheri) ” ! De ce nu s-a inteles ca bagatul a zeci de km .de tevi pe sub pamant NU a fost si NU va fi niciodata o solutie tehnic(si economic )corecta .Este greu sa vedeti cum se rezolva subiectul prin tarile civilizate ? Transformati punctele termice in microcentrale termice si renuntati la aruncat banii in buzunarele baietilor destepti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

La fiecare 30 de secunde s-a vaccinat câte un constănțean

Wed Oct 13 , 2021
Direcția de Sănătate Publică din județul Constanța a anunțat că în intervalul 12.10, ora 08.00 – 13.10, ora 08.00, la nivelul întregului județ s-au vaccinat 2.727 de persoane. Asta înseamnă 113 persoane pe oră, sau o persoană la circa 30 de secunde. Din păcate,  județul Constanța s-a situat pe locul […]