Schimbare de comandă la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”

Astăzi, 24 mai 2021, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unităţii. Colonelul Adrian Costaru, a preluat comanda şi Drapelul de luptă ale marii unităţi de la locţiitorul comandantului, colonel Alexandru Jugaru.

La eveniment au fost prezenţi comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Dragoş-Dumitru Iacob, prefectul municipiului Constanţa, şefii instituţiilor constănţene din cadrul sistemului naţional de apărare, comandanţii unităţilor din subordinea brigăzii şi personal din Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”.

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” a prezentat pe scurt câteva repere din evoluţia în carieră a noului comandant, urându-i succes în activitate. De asemenea, şi-a exprimat convingerea că acesta va duce mai departe tradiţiile de luptă ale Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”.

Colonelul Adrian Nicolae Costaru a absolvit Institutul Militar de Infanterie, Grăniceri şi Chimie ,,Nicolae Bălcescu” în anul 1995.

Militarul a îndeplinit funcţii de comandant pluton, comandant companie, ofiţer de stat major în comandamentul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, şef de stat major la Batalionul 400 Sprijin ,,Feleacu”, locţiitor al comandantului Batalionului 812 Infanterie ,,Bistriţa”, comandant al Batalionului 811 Infanterie ,,Dej” şi comandant al Batalionului 26 Infanterie ,,Neagoe Basarab”.

Începând cu anul 2017, a fost promovat pe funcţia de şef G7-Instrucţie în cadrul Componentei Operaţionale Terestre.

#MApN #ArmataRomâniei


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Universitatea Ovidius a înființat o comisie pentru a verifica plagiatele coordonate de ÎPS Teodosie

mar mai 25 , 2021
Nouă teze de doctorat coordonate de Teodosie, invalidate de CNATDCU pentru plagiat. Informația a fost publicată de PressOne, preluată de zeci de publicații, și astfel a ajuns la urechile conducerii Universității Ovidius. Soluția universității a fost să înființeze o comisie. „În cadrul ședinței Consiliului de Administrație desfășurată astăzi, 25.05.2021, a […]
ips teodosie

V-ar putea interesa și: