Schimbarea la față a Costineștiului. Ce face primarul Jeanu Dumitru VIDEO

Jeanu Dumitru (stânga) în platoul Dobrogea TV, alături de moderatorul emisiunii, Cristian Hagi

Primarul din Costinești, Jeanu Dumitru, a vorbit miercuri, în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, moderată de jurnalistul Cristian Hagi, despre ce măsuri a luat de la instaurarea în funcție și proiectele pe care le are.

Primul lucru pe care l-a subliniat a fost că în Consiliul Local lucrurile funcționează acum foarte bine, că există un sprijin reciproc între el și consilierii locali. O primă măsură luată de noul primar este amenajarea unui birou, la intrarea în primăriei, pentru îndrumarea cetățenilor. Funcționarii au fost puși la muncă, nimeni nu mai pleacă înainte de program. S-a introdus și o condică pentru ei.

Jeanu Dumitru promite că va rezolva și problema câinilor fără stăpân. A semnat deja un contract cu o asociație, care va face un recensământ al animalelor și se va ocupa de strângerea lor de pe străzi. „Nu e normal să ne confruntăm cu această problemă. Nu mai poți ieși pe jos sau cu bicicleta. Sunt iubitor de animale, îmi pasă de animale, dar nu au ce căuta pe străzi. Eu sper ca prima acțiune să fie făcută până pe 1 mai”, a afirmat edilul.

Acesta a vorbit și despre sensul giratoriu de pe drumul național. Primăria și-a făcut datoria și a predat toate actele necesare către Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Specialiștii de aici vor întocmi hârtiile necesare, după care primăria va emite certificatul de urbanism, în câteva zile, și apoi autorizația de construire. „Eu cred că anul viitorul vom avea sensul giratoriu.”, a mărturisit edilul.

Un alt subiect la care se lucrează este groapa de gunoi a Iridex. Primarul a promis în campanie că va face un referendum pentru a-i întreba pe oameni dacă vor ca groapa să se închidă, atunci când pandemia o va permite: în acest an sau la începutul anului viitor. „Cred că, dacă nu se va rezolva într-un fel sau altul, vom acționa și în judecată”, a precizat Jeanu Dumitru.

Primarul din Costinești a vorbit și despre digitalizarea administrației locale. În câteva săptămâni, de pildă, primăria va fi înscrisă pe site-ul ghiseul.ro, astfel că plata taxelor și impozitelor se va putea face online, simplu și eficient. În plus, se va demara un proces pentru realizarea cadastrului în multele zone în care acesta nu există. Cadastrul este obligatoriu pentru a accesa fonduri europene.

Jeanu Dumitru a vorbit și despre cum se pregătește stațiunea pentru începutul sezonului estival, dar și despre faptul că investitorii sunt interesați să vină în localitate. De pildă, cineva dorește să construiască o fabrică de trabucuri în Costinești.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Uitați de Cluj-Napoca! Constanța, surclasată și de Sibiu

joi apr. 8 , 2021
Municipiul Constanța a ajuns, din al doilea sau al treilea județ ca importanță economică din România, să se compare cu orașe mult mai mici, din punct de vedere al populației. Clujul este deja departe. Pentru a observa dezastrul din ultimii ani de la malul mării, este de ajuns să ne […]
sibiu

V-ar putea interesa și: