Schimbarea permisului auto. Tot ce trebuie să știți

permis

Text actualizat în data de 31 octombrie 2019.

Dacă trebuie să vă schimbați permisul de conducere expirat trebuie să faceți cel puțin patru drumuri.

1. În primul rând, aveți nevoie de o fișă medicală eliberată de către o unitate sanitară autorizată. Aveți lista completă AICI. Veți trece pe la mai multe cabinete, de obicei este o formalitate. Prețul diferă, eu am ales clinica Cermed. În august 2018, prețul era de 90 de lei.

2. Trebuie să mergeți la medicul de familie pentru a obține o adeverință în care să scrie că nu suferiți de boli cronice. La clinica unde am fost eu se poate trimite și prin poștă, dar aceasta se atașează la dosar. Ca să nu am surprize la Poliție, am atașat originalul.

COMPLETARE 31 octombrie 2019. Trebuie să aveți adeverința de la medicul de familie înainte de a a merge la clinică, pentru fișa medicală.

3. Vă mai trebuie o copie după cartea de identitate. Cu toate acestea, dar și cu permis și cu cartea de identitate în original, mergeți la Pavilionul Expozițional (Serviciul Permise s-a mutat aici din toamna lui 2017). Vă puteți însă programa online (click AICI) și nu mai stați la nicio coadă. Vă recomand să ajungeți cu circa 10 minute mai devreme. Puteți merge și fără programare, dacă e liber sunteți primit. Vi se eliberează o dovadă cu care puteți circula.

Permisul vine acasă prin poștă.

Pe site-ul prefecturii scrie că aveți nevoie și de o cerere. Aceasta este de fapt redactată la ghișeu de către funcționari, nu trebuie decât să semnați.

P.S. 1 Mai este nevoie de un drum, al cincilea. Veți fi sunat acasă de pe un număr de fix că v-a sosit permisul. Trebuie să mergeți la poșta de la gară (mai precis, în zona autogării – foto jos), care are program până la 19.45. Aici semnați și vi se dă un plic în care se află noul permis.

posta gara


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

3 comentarii

  • Întâi la medicul de familie pentru adeverință, apoi la clinica unde se face fisa medicala, iar la ghișeu se plătește și taxa de 68 lei ( puteți plăti și online, Trezorerie sau la CEC Bank)

  • ati uitat sa mentionati taxa CEC de 68 lei

  • Brasoveanu Anita

    Am pierdut permisul de conducere

Leave a Reply

Your email address will not be published.