Schimbarea permisului auto. Tot ce trebuie să știți

permis

Text actualizat în data de 31 octombrie 2019.

Dacă trebuie să vă schimbați permisul de conducere expirat trebuie să faceți cel puțin patru drumuri.

1. În primul rând, aveți nevoie de o fișă medicală eliberată de către o unitate sanitară autorizată. Aveți lista completă AICI. Veți trece pe la mai multe cabinete, de obicei este o formalitate. Prețul diferă, eu am ales clinica Cermed. În august 2018, prețul era de 90 de lei.

2. Trebuie să mergeți la medicul de familie pentru a obține o adeverință în care să scrie că nu suferiți de boli cronice. La clinica unde am fost eu se poate trimite și prin poștă, dar aceasta se atașează la dosar. Ca să nu am surprize la Poliție, am atașat originalul.

COMPLETARE 31 octombrie 2019. Trebuie să aveți adeverința de la medicul de familie înainte de a a merge la clinică, pentru fișa medicală.

3. Vă mai trebuie o copie după cartea de identitate. Cu toate acestea, dar și cu permis și cu cartea de identitate în original, mergeți la Pavilionul Expozițional (Serviciul Permise s-a mutat aici din toamna lui 2017). Vă puteți însă programa online (click AICI) și nu mai stați la nicio coadă. Vă recomand să ajungeți cu circa 10 minute mai devreme. Puteți merge și fără programare, dacă e liber sunteți primit. Vi se eliberează o dovadă cu care puteți circula.

Permisul vine acasă prin poștă.

Pe site-ul prefecturii scrie că aveți nevoie și de o cerere. Aceasta este de fapt redactată la ghișeu de către funcționari, nu trebuie decât să semnați.

P.S. 1 Mai este nevoie de un drum, al cincilea. Veți fi sunat acasă de pe un număr de fix că v-a sosit permisul. Trebuie să mergeți la poșta de la gară (mai precis, în zona autogării – foto jos), care are program până la 19.45. Aici semnați și vi se dă un plic în care se află noul permis.

posta garaPuteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Schimbarea permisului auto. Tot ce trebuie să știți

  1. Întâi la medicul de familie pentru adeverință, apoi la clinica unde se face fisa medicala, iar la ghișeu se plătește și taxa de 68 lei ( puteți plăti și online, Trezorerie sau la CEC Bank)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Planetariul, Observatorul astronomic și Acvariul, deschise în ”Noaptea muzeelor”

mie mai 17 , 2017
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vă așteaptă pe 20 mai, cu ocazia ”Nopții muzeelor”. Planetariul, Observatorul astronomic și Acvariul vor putea fi vizitate până spre miezul nopții și, poate, puțin după. ”Delfinariul și microrezervația nu pot fi vizitate noaptea, pentru că deranjăm animalele. Bunăstarea lor este importantă pentru […]
adrian bilba

V-ar putea interesa și: