Schimbări importante în traficul rutier din municipiul Constanța

De astăzi, 12 februarie 2024, au fost relocate indicatoarele de informare la intrările și ieșirile din oraș și s-a redus viteza de deplasare.

Modificările au fost necesare întrucât aceste sectoare de drum au trecut din administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Direcția Regională de Drumuri si Poduri Constanta, în administrarea UAT Constanța.

Decizia de reducere a vitezei de deplasare a autoturismelor a fost luată ca urmare a reîncadrării acestor sectoare de drum în categoria funcțională a drumurilor de interes local.

Modificările au fost avizate de Primăria Municipiului Constanța, prin Comisia de circulație, împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și Confort Urban:

  • Pe DN3C (centura ocolitoare a municipiului Constanța spre Ovidiu), se relochează panourile informative de intrare și ieșire în oraș în dreptul străzii Kiev și se reduce viteza de deplasare a autovehiculelor la 50 km/h.
  •  Indicatoarele rutiere dinspre și spre Ovidiu se relochează și se reduce viteza de deplasare a autovehiculelor pe acest sector al DN2A, de la 90 de km/oră la 50 km/oră. Indicatoarele informative de intrare și ieșire din municipiul Constanța vor fi mutate în dreptul Restaurantului „En Provence”.
  • Pe Șoseaua Mangaliei, la intrare  și ieșire din municipiul Constanța se mută indicatoarele informative după sensul giratoriu Constanța Sud și se montează indicatoare de limitare a vitezei de deplasare a autovehiculelor la 50km/h.
  • La ieșire din municipiul Constanța spre Valu lui Traian, pe bulevardul I.C. Brătianu se mută indicatoarele informative de intrare, respectiv ieșire din oraș, în dreptul străzii  Crețoiu. Pe  sectorul de drum delimitat de străzile Crețoiu și Bucegi se limitează viteza de deplasare a autovehiculelor de la 70 km/h la 50 km/h.

Primăria Constanța este de părere că prin implementarea acestor măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier și evitarea producerii accidentelor rutiere.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Schimbări importante în traficul rutier din municipiul Constanța

  1. Primăria Constanța este în cădere libera.
    Noile „masuri „rutiere duc pentru cetățenii votanți urbei la cheltuieli suplimentare , pierderi mari de timp în trafic și evident stres .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Traficanții de droguri și-au întins rețeaua și în Valu lui Traian. Polițiștii au descoperit marfă de un milion de euro

lun feb. 12 , 2024
IPJ Constanța a anunțat că, în urma celor 36 de percheziții efectuare, la data de 10 februarie a.c., de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au […]

V-ar putea interesa și: