„Școala Altfel”, la un alt fel de școală: cea de apărare antiaeriană

Elevii au învățat cum și cu ce se antrenează militarii pentru apărarea antiaeriană a țării

Poligonul de Trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” a devenit, pentru câteva ore, locul în care elevii Școlii gimnaziale nr. 38 “Dimitrie Cantemir” din Constanța au învățat direct de la militarii sosiți la trageri, în această perioadă, cum și cu ce se antrenează pentru apărarea antiaeriană a țării.

Încolonați ca la armată, copiii au pornit în explorarea poligonului însoțiți de cadrele militare ale Școlii. Prima oprire a fost la tunurile antiaeriene de calibrul 2×30 mm. Au fost atenți la toate explicațiile militarilor care le deservesc și au vrut să afle cu ce muniție trag, ce fel de ținte pot doborî și la ce distanțe. Apoi au ocupat posturile de servanți pe tun și au simulat, la indicațiile camarazilor de arme, o tragere pe o țintă aeriană. La final, au văzut și cât de rapid trebuie să se miște militarii atunci când primesc o misiune de luptă.

Următoarea oprire a fost la tunurile antiaeriene „Gepard” din dotarea Forțelor Terestre Române. După ce au aflat detalii despre acest tip de armă, câte lovituri pe minut poate trage și că poate pune la pământ avioane, elicoptere sau tancuri, cei mai curajoși au urcat pe instalație și au coborât, ajutați de un militar, prin turelă, în interior, unde au văzut ce manevre trebuie făcute pentru doborârea țintelor aeriene sau terestre. În tot acest timp, alți copii s-au uitat printr-o lunetă folosită de militarii poligonului pentru observarea țintelor care vin dinspre mare spre uscat.

„A fost interesant, plus că sunt niște arme foarte puternice și mari și pot să îi ajute în război pe militari. În Gepard am văzut că înăuntru sunt trei scaune și pot să încapă trei oameni și au și o sobă acolo”, a spus unul dintre elevi.

Interesate de cum arată armele de apărare antiaeriană au fost și fetele, iar unele dintre ele au vrut neapărat să fie în pielea unui militar care luptă pe tun.

„Mi-a plăcut foarte mult și nu este prima dată când văd tunuri și tancuri și aș vrea să devin și eu militar pentru că îmi plac mult toate armele”, a concluzionat o elevă.

Partea cea mai interesantă pentru copii a fost momentul tragerilor reale cu tunul de calibrul 2×30 de mm, pe care le-au văzut dintr-o zonă de siguranță.

La final, le-au mulțumit militarilor pentru experiența trăită, i-au salutat regulamentar și le-au urat succes în misiuni.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

1.200 de pistoale, depistate în vama Negru Vodă într-un camion condus de un ucrainean FOTO VIDEO

vin mart. 31 , 2023
Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat cu diverse produse, condus de un cetăţean ucrainean, 1.200 pistoale suspecte de a fi letale și supuse autorizării. Armele vor fi trimise spre expertizare. În data de 30.03.2023, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei […]

V-ar putea interesa și: