FOTO VIDEO Școala din Ovidiu se numește, de astăzi, Școala „Poet Ovidiu”

scoala poet ovidiu

De la stânga la dreapta: Enache Tușa, director de comunicare Universitatea Ovidius, directoarea Școlii „Poet Ovidiu, Daniela Bîrsan, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, Tudor Doru Cumpănașu, viceprimar oraș Ovidiu. Cei patru se află într-o clasă a școlii din Ovidiu, unde a avut loc evenimentul de atribuire a denumirii de „Poet Ovidiu” (foto: Constanța 100%, 20 martie 2018)

Școala Generală numărul 2 din Ovidiu se numește, de astăzi, Școala Generală numărul 2 „Poet Ovidiu”.

Atribuirea acestei denumiri nu s-a făcut întâmplător azi, pe 20 martie, ziua când s-a născut poetul Ovidius.

La sediul școlii a avut loc o festivitatea emoționantă, găzduită cu eleganță și emoție de directoarea școlii, Daniela Bîrsan. Au vorbit despre școală și elevii ei fosta directoare, decanul de vârstă al profesorilor, un reprezentant al Universității Ovidius, dar și primarul orașului Ovidiu, George Scupra. Cei prezenți și-au adus aminte de începuturile unității de învățământ, care funcționa în două clase încălzite cu sobă cu lemne. Acum vorbim de o școală modernă, cu toate cele necesare unui învățământ de calitate, care rivalizează cu școlile bune din municipiul Constanța.

„Odată cu Ovidiu începe și viața culturală tomitane. Este clar că a scris aici Tristele și Ponticele, și din acest punct de vedere istoria literaturii române ar trebui să înceapă cu Ovidius. Un alt argumente ste că vrem, ne dorim și este nevoie să dăm acestei urbe o șansă pentru a-și construi un profil cultural, o identitate culturală de care n-am fost conștienți, generații de-a rândul. Suntem ovidieni, urmași ai poetului latin”, a spus primarul George Scupra.

În cadrul evenimentului, elevi ai școlii au prezentat câteva momente artistice deosebite, din care puteți urmări fragmente în clipul de mai jos.

Informațiile publicate de Constanța100% pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.