FOTO VIDEO Școala din Ovidiu se numește, de astăzi, Școala „Poet Ovidiu”

scoala poet ovidiu
De la stânga la dreapta: Enache Tușa, director de comunicare Universitatea Ovidius, directoarea Școlii „Poet Ovidiu, Daniela Bîrsan, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, Tudor Doru Cumpănașu, viceprimar oraș Ovidiu. Cei patru se află într-o clasă a școlii din Ovidiu, unde a avut loc evenimentul de atribuire a denumirii de „Poet Ovidiu” (foto: Constanța 100%, 20 martie 2018)

Școala Generală numărul 2 din Ovidiu se numește, de astăzi, Școala Generală numărul 2 „Poet Ovidiu”.

Atribuirea acestei denumiri nu s-a făcut întâmplător azi, pe 20 martie, ziua când s-a născut poetul Ovidius.

La sediul școlii a avut loc o festivitatea emoționantă, găzduită cu eleganță și emoție de directoarea școlii, Daniela Bîrsan. Au vorbit despre școală și elevii ei fosta directoare, decanul de vârstă al profesorilor, un reprezentant al Universității Ovidius, dar și primarul orașului Ovidiu, George Scupra. Cei prezenți și-au adus aminte de începuturile unității de învățământ, care funcționa în două clase încălzite cu sobă cu lemne. Acum vorbim de o școală modernă, cu toate cele necesare unui învățământ de calitate, care rivalizează cu școlile bune din municipiul Constanța.

„Odată cu Ovidiu începe și viața culturală tomitane. Este clar că a scris aici Tristele și Ponticele, și din acest punct de vedere istoria literaturii române ar trebui să înceapă cu Ovidius. Un alt argumente ste că vrem, ne dorim și este nevoie să dăm acestei urbe o șansă pentru a-și construi un profil cultural, o identitate culturală de care n-am fost conștienți, generații de-a rândul. Suntem ovidieni, urmași ai poetului latin”, a spus primarul George Scupra.

În cadrul evenimentului, elevi ai școlii au prezentat câteva momente artistice deosebite, din care puteți urmări fragmente în clipul de mai jos.

Informațiile publicate de Constanța100% pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O Skoda a intrat în copac

mar mart. 20 , 2018
La data de 20 martie a.c., polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 38, în afara localității Comana, unde un bărbat, de 35 de ani, a condus un autoturism dinspre localitatea Negru Vodă către municipiul Constanța, iar pe fondul neadaptării vitezei la condițiile […]
skoda

V-ar putea interesa și: