Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța, singura școală gimnazială din România onorată de Ambasada Marii Britanii

Excelența sa Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România, alături de Cristina Lomnoșanu, coordonatoarea centrului Cambridge din Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța, în cadrul evenimentului susținut la reședința ambasadorului

Ambasada Marii Britanii în România a organizat un eveniment special pentru instituțiile partenere ale British Council în programul ADDVANTAGE.

Programul ADDVANTAGE înseamnă administrarea și organizarea examinărilor Cambridge, dar și pregătirea candidaților pentru astfel de examinări.

În cadrul evenimentului, organizat chiar la reședința din București a ambasadorului Marii Britanii în România, Excelența Sa Andrew Noble, au fost premiați partenerii care au ajuns la statutul de Platinum member.

Au fost invitate 14 instituții de învățământ din România, printre care centre de limbi străini, colegii naționale, școli private și o singură școală generală: Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța.

Performanța școlilor s-a calculat în funcție de candidații înscriși la testările organizate. La „Gheorghe Țițeica”, centrul Cambridge, fondat de profesoara Cristina Lomnoșanu – cea care a fost de altfel invitată nominal de Ambasada Marii Britanii la eveniment – a fost înființat în anul 2015. Atunci, la prima sesiune de examinare au fost 60 de elevi. Anul acesta au fost 250, atât de la școlile din municipiul Constanța, cât și din județ. Dintre aceștia, cu două sau trei excepții, toți au obținut certificatul lingvistic la nivelul pe care și-l propuseseră.

Distincția oferită de Ambasada Marii Britanii Școlii „Gheorghe Țițeica” din Constanța

„Statutul de Platinum Member în programul ADDVANTAGE al Consiliului Britanic este recunoașterea reușitei unui proiect gândit pentru elevii care își doresc să progreseze semnificativ în studiul limbii engleze și construit prin strădania unei echipe de profesori, cu susținerea conducerii școlii, și prin implicarea părinților. Este un premiu care ne bucură și ne onorează, dat fiind faptul că suntem singura școală gimnazială din România care anul acesta a fost astfel răsplătită pentru activitatea sa.”

Cristina Lomnoșanu, coordonatoare proiect

Din județul Constanța a fost premiat și Liceul „George Călinescu”, un centru de tradiție pentru examinările Cambridge. Aici se organizează examene de peste 20 de ani. Profesoara Cristina Lomnoșanu a făcut parte din acest centru vreme de 14 ani.

Adina Netedu, Cristina Lomnoșanu și Dorina Șacu, echipa de profesoare de limba engleză la Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța care organizează testările și examinările Cambridge

România înscrie anual în examenele Cambridge aproximativ 20.000 de candidați. Acest lucru se vede și în numărul mare de studenți români care aleg să studieze în Marea Britanie. Potrivit celor spuse de ambasador la întâlnire, România este pe locul al treilea în topul națiunilor ai căror tineri aleg o facultate din Marea Britanie.

Detalii despre centrul Cambridge din cadrul Școlii Gheorghe Țițeica din Constanța puteți găsi accesând următorul link: https://sites.google.com/site/examenecambridge/home.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un pieton care traversa neregulamentar a murit după ce a fost lovit de o mașină

vin sept. 6 , 2019
Un pieton care traversa neregulamentar a murit după ce a fost lovit de o mașină, vineri, 6 septembrie, în stațiunea Jupiter din județul Constanța, în zona benzinăriei Petrom. Conform primelor date, un autoturism condus de o femeie de 52 de ani, care se deplasa din direcţia Mangalia către Constanţa, pe […]

V-ar putea interesa și: