Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța, premiată din nou de Consiliul Britanic. Profesoara Cristina Lomnoșanu, invitată la recepția oficială oferită de E.S. Ambasadorul Marii Britanii

Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța, premiată din nou de Consiliul Britanic. Profesoara Cristina Lomnoșanu, invitată la recepția oficială oferită de E.S. Ambasadorul Marii Britanii
Profesoara Cristina Lomnoșanu și Excelența Sale Ambasadorul Marii Britanii la București, Mr Andrew Noble

Parteneră a Consiliului Britanic încă din anul 2015, Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța a fost recompensată și anul acesta cu placheta Advantage Premium Member pentru activitatea plină de implicare, derulată cu rezultate excepționale din cadrul proiectului „Advantage”.

Concret, Școala „Gheorghe Țițeica este una dintre instituțiile școlare constănțene care au fost premiate pentru organizarea examenelor de certificare Cambridge. Acestea sunt o oportunitate imensă pentru elevii care pot susține examenul pe plan local, evaluatorii fiind aceia care se deplasează pentru a-i testa. Ei își pot obține astfel certificări internaționale, de tipul KET sau PET, utile pentru continuarea studiilor ori pentru viitoarea integrare pe piața muncii.

Apariția Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța în peisajul instituțiilor școlare organizatoare ale acestor testări a fost mulți ani una inedit. Rezervate cumva de facto colegiilor naționale sau școlilor private, aceste examene nu păreau să atragă suficient public pentru o școală gimnazială. Dar echipa de profesori constănțeni, coordonată de prof. Cristina-Tita Lomnoșanu, a dovedit nu numai că interesul este enorm pentru astfel de examene, ci și faptul că excelența apare peste tot unde oamenii sunt implicați și își fac datoria cu convingere, pasiune, inspirație.

În cadrul recepției din data de 25 octombrie, de la reședința Excelenței Sale Ambasadorul Marii Britanii la București, Mr Andrew Noble LVO, Școala „Gheorghe Țițeica” a fost reprezentată de prof. Cristina-Tita Lomnoșanu care a declarat:

„Este o onoare imensă să mă aflu aici din nou pentru a primi premiul oferit de Consiliul Britanic școlii noastre. Această distincție ne obligă să păstrăm standardele de calitate cu care ne-am obișnuit beneficiarii și să continuăm dezvoltarea acestui proiect care presupune o derulare imensă de forțe. Doresc să le mulțumesc tuturor colaboratorilor noștri, colegelor mele de catedră – prof. Adina Netedu, Dorina Șacu și Doinița Stoian, dar și altor profesori de limba engleză din orașul Constanța, Asociației de Părinți a școlii pe care o reprezint, elevilor minunați care promovează mereu examenele cu calificative dintre cele mai bune. Este efortul unei echipe care, cu sprijinul conducerii școlii, realizează an de an testarea a sute de copii.”


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum va fi vremea în luna noiembrie

vin oct. 28 , 2022
Meteorologii au anunțat că în prima parte a lunii noiembrie, temperaturile vor fi mai mari decât cele normale, iar ulterior vor ajunge la mediile obișnuite. Nici precipitațiile nu vor fi în cantități foarte mari. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 31 octombrie – 07 noiembrie valorile termice vor fi […]

V-ar putea interesa și: