Școala „Gheorghe Țițeica”. Decembrie a fost luna voluntariatului

Scoala Gheorghe Titeica din Constanta (5)

Ca în fiecare an, luna decembrie este dedicată acțiunilor de voluntariat de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța.

Scopul nu este numai acela de a-i ajuta pe cei aflați la nevoie, ci și de a dezvolta elevilor, pe termen lung, o trăsătură de personalitate precum generozitatea care să îi facă și pe viitor empatici la durerile altora pentru a ajuta atunci când pot fără nicio ezitare.

Săptămâna fructelor și a legumelor donate” deschide sezonul acestor manifestări la sfârșit de noiembrie. Atunci s-au strâns peste 500 de kilograme de alimente care au fost direcționate către cantina socială de pe lângă Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, Centrul „Arca” și familii defavorizate, cu copii mulți, de la Fermele I și II din Murfatlar.

În cadrul proiectului „Dăruind vei dobândi!” al instituției constănțene, în ziua de 14 decembrie au fost duse haine, dulciuri, jucării, ghiozdane și alte rechizite către unii elevi ai Școlii nr. 2 din Murfatlar, pentru ca aceștia să aibă cu ce să frecventeze școala, educația fiind unica șansă de a evolua și de a schimba în bine soarta potrivnică în prezent. În ziua de 19 decembrie, au fost donate de asemenea haine, rechizite și dulciuri, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Constanța, către cazuri sociale diverse, dar și pentru trei fetițe orfane din localitatea Pietreni.

Alături de fundația Dăruiește aripi”, unul dintre partenerii de mai mulți ani ai Școlii „Gheorghe Țițeica”, au beneficiat de haine și de jucării noi mai mulți copii cu probleme grave de sănătate care sunt internați în Spitalul Județean din Constanța.

Nu în ultimul rând, în data de 22 decembrie, o amplă acțiune care a cuprins toți cei peste 1300 de elevi ai școlii constănțene s-a derulat în două etape. Elevii ciclului primar au participat la un târg de produse făcute de mânuțele lor – sorcove, felicitări, Moși Crăciuni și oameni de zăpadă, ghirlande și globulețe. Ei au vândut, de asemenea, dulciuri făcute de mamele sau de bunicile lor. Elevii ciclului gimnazial au organizat o activitate cu specific de Crăciun – carnaval, concurs de talente- în cadrul proiectului mai amplu al Asociației „Împreună pentru Viitor”, intitulat „Învățăm cum să ajutăm”. Banii strânși cu ocazia acestor evenimente vor fi direcționați către construcția unui parc în Constanța și către două cazuri umanitare care privesc doi foști elevi ai Școlii Gheorghe Țițeica ce se luptă cu boli grave.

Scoala Gheorghe Titeica din Constanta (6)

Coordonatoarele acestor proiecte, profesoarele de educație religioasă Georgeta Buzgaru și Marinica Târziu, au declarat:

„A fost o lună reușită, în care ajutoare substanțiale s-au îndreptat către cei aflați în nevoie. Elevii învață să dăruiască, sa fie mai buni, mai atenți la suferința celor din jur. Valoarea formativă a unor astfel de acțiuni este de necontestat. Ca în fiecare an, mulțumim părinților care s-au implicat în buna desfășurare a acestor activități. Fără sprijinul lor nu ar fi posibil ca intențiile bune să prindă viață cu adevărat.”
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Avarie RAJA în municipiul Constanța

Dum dec. 24 , 2017
Pentru remedierea unei avarii survenita astazi, 24 decembrie 2017, la conducta de alimentare cu apa de pe bd. Al. Lapusneanu, cu diametrul de 150 mm, din municipiul Constanta, SC RAJA SA a fost nevoita sa intrerupa furnizarea apei potabile in intervalul orar 09,45 – 12,30. Sunt afectati consumatorii de pe bd. Al. Lapusneanu, blocurile L […]

V-ar putea interesa și: