Şcoala Gimnazială Nr.1 Tuzla, gazda unei delegaţii formate din elevi si profesori din Istanbul

In perioada 4 – 7 iunie 2017, Şcoala Gimnazială Nr.1 Tuzla, a fost gazda unei delegaţii formata din șapte elevi, cinci profesori, și reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar din Esenyurt-Istanbul, Turcia conduse de directorul Şcolii Esenyurt Mustafa Yeșil, Fahrettin Koklu.

Acesta delegaţie a fost primită oficial de catre d-nul director Buzan Radu Emil, alături de primar Reșit Taner si consilier Stoica Daniel. Scopul acestei vizite l-a repezentat schimbul de experienţă dintre cadrele didactice și elevii din Romania si Turcia, impreună cu care s-a derulat cea de-a patra întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat intitulat „ Educaţia multiculturală – șansa viitorului” .

Caracteristica principală a acestui proiect este faptul că aceşti copii pe timpul vizitei în România au locuit cu familiile colegilor parteneri la proiect, învăţând şi înţelegând cultura şi tradiţiile acasă la ele, în sânul familiei.De asememea au avut ocazia să participe la diferite activităţi organizate impreuna cu elevii școlii. Poate de aceea, la finalul întâlnirii aceşti copii sunt trişti că se despart de prietenii lor.

Scopul principal are în vedere schimbul intercultural la nivel educațional, prin susținerea unor activități școlare și extrașcolare comune și susținerea dezvoltării prieteniei româno-turce. Cunoașterea diferitelor aspecte ale spațiului cultural și educațional, stabilirea de relații sincere și acordarea de ajutor colegial între elevii celor două școli sunt argumente ce susțin implementarea acestui , proiect prin care se caută îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă, de cultură, de valori ale partenerilor implicaţi.

scoala tuzla

Echipa de proiect a unitatii de invatamant din Tuzla este formată din : prof. director Buzan Radu-Emil, prof. Gemil Meral, prof.Comsa Luminiţa, prof. Cristina Mihalcea, prof. Ioana Mihai . Aceştia au însoţit partenerii turci atat în cadrul instituţiei şcolare cat si in în vizitarea unor obiective turistice din Bucuresti si Constanţa, precum Muzeul National al satului „Dimitrie Gusti”, Biserica Stavropoleus, Moscheea Carol I, Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Academia de fotbal „Gheorghe Hagi”, Primaria Municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia.

Prezenţa acestei delegaţii in Scoala Gimnaziala Nr.1 Tuzla reprezintă pentru noi o adevarată onoare si totodată o dovada de respect si apreciere. Colectivul profesoral remarcându-se prin profesionalism, calitate, iniţiativă, comunicare si dăruire în ceea ce privește actul educaţional. Adresez mulţumiri domnului primar Resit Taner, domnului consilier Stoica Daniel precum si Consiliului Local pentru întreaga colaborare si susţinere in realizarea acestui proiect educativ internaţional”- a declarat d-nul director Buzan Radu – Emil.

In ceea ce privește delegaţia dinTurcia , aceasta a fost încântată de prietenia si căldura cu care a fost întâmpinată, de nivelul de pregatire al elevilor și mai ales de competentele lingvistice ale acestora. O surpriză placută pentru toti cei prezenţi a reprezentat desfășurarea unui spectacol cultural-artistic „Copilarie – Lume de vis ” pregatit de elevii școlii la Centru pentru Tineret „ Ion Creanga” Tuzla, sub îndrumarea urmatoarelor cadre didactice: Anghel Loredana, Totoiu Luminita, Soptelea Camelia, Stroe Gabriela, Bobi Mihaela, Stancu Ioana, Gemil Meral Leila. In cadrul vizitarii instituţiei școlare, au fost întâmpinaţi de către elevii noștrii in costume populare, cu paine tradiţională si sare, turul şcolii încheiand prin participarea elevilor oaspeţi la o activitate in limba engleză intitulata „Our Friendship Tree” ( Copacului prieteniei), coordonata de d-na prof. de limba engleză Anghel Loredana.

Atat eu cat si colegii mei din Turcia, am fost plăcut surprinși de primirea deosebit de călduroasa cu care ne-a întâmpinat intreg colectivul de cadre didactice și elevi. Prezenta d-lui primar, ne-a confirmat existenţa unei strânse colaborari intre cele doua instituţii, precum si susţinerea de care se bucură proiectele educaţionale la nivelul comunei Tuzla.Aceasta întâlnire de proiect şi schimb de bune practici educaţionale a fost un succes, datorită excelentei organizări concepută atat de d-nul director Buzan Radu – Emil cat si de d-na profesor Gemil Meral, care a fost in strânsă colaborare cu școala noastră incă de la iniţierea proiectului”, a declarat inspectorul turc Cayhan Yildirim.

La finalul vizitei, oaspeţii s-au declarat profund impresionaţi de bogăţia culturală a românilor, de minunata moştenire istorică, precum şi de păstrarea valorilor. Copiii din Istanbul care au petrecut trei zile in localitatea Tuzla astăzi și-au luat rămas bun cu îmbrăţișări si lacrimi.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în Medgidia

Tue Jun 13 , 2017
Pentru realizarea lucrărilor de montare a unei vane și a unui debitmetru pe conducta principală de pe strada Independenței, din orașul Medgidia, SC RAJA Constanța va sista furnizarea de apă potabilă joi, 15 iunie 2017, în intervalul orar 10,00-14,00. Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din zona blocurilor […]
raja