Școlile din județul Constanța sunt pregătite să-și primească elevii

În vederea pregătirii începutului de an școlar în condiții optime, printr-o dispoziție comună a miniștrilor afacerilor interne și educației naționale, s-a demarat activitatea de verificare în suteren a școlilor din județ, sub coordonarea Instituției Prefectului (IP).

Echipele comune de control, formate din reprezentanți ai IP Constanța, ISJ, ISU, DSP și DSVSA au inspectat fizic 125 de unități de învățământ, dintre care 26 cunoscute cu neconcordanțe/probleme în ceea ce privește condiții/spații improprii, condiții de igienă, autorizări etc.

Concluzia generală este că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar, unele fiind chiar model de grijă și gospodărire.

Sunt însă și situații problematice la unele dintre aceste școli/ grădinițe pentru care nu au fost emise autorizațiile sanitare de funcționare. Precizăm că motivele neautorizării țin de:

· grup sanitar exterior neracordat la rețeaua de apa curentă – 6

· lipsă rețea apa curentă/ potabilă – 5

· 17 alte situații: schimbarea programului de funcționare din “normal” în “prelungit”, documentație pentru autorizare nedepusă sau în curs de depunere, învatamant primar în două schimburi, stare de degradare a imobilului , împrejmuirea improprie a locației, absența cabinetului medical/ contract cu medic de familie, funcționare provizorie în altă cladire, lipsă documente de proprietate asupra clădirii.

Autoritățile locale în cauză se străduiesc să găsească soluții pentru a îndeplini condițiile obligatorii.

Până la începerea anului școlar și ulterior, Instituția Prefectului, împreună cu celelalte instituții de profil vor continua monitorizarea și facilitarea unor soluții pentru problemele identificate, pentru a asigura siguranța si confortul copiilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.