VIDEO. Scormonitorii sunt amendați în alte orașe. De ce nu și în Constanța?

scormonitorii
Un grup de scormonitori adună PET-urile din gunoaiele lăsate de constănțeni în fața unui bloc (foto: Constanța 100%, decembrie 2017)

Scormonitorii acționează, în Constanța, fără să fie deranjați de nimeni.

Grupuri întregi, de obicei de țigani, s-au constituit într-un serviciu paralel de adunare a gunoaielor.

Știu când acestea sunt scoase în stradă și adună PET-urile din ele, aruncând pe lângă tot ce nu le folosește. Mai jos puteți vedea imagini surprinse luna aceasta, cu o familie care își ia și copiii pentru a aduna sticlele.

Scormonitorii produc trei probleme:

  1. Împrăștie gunoiul care nu le trebuie, transformând zonele într-un focar de infecție.
  2. Copiii sunt puși să muncească, de multe ori în condiții inumane.
  3. Încalcă legea. Gunoiul este proprietatea primăriei (potrivit Legii 101/2006) și singurii care îl pot manipula sunt firmele de salubritate autorizate, Polaris M. Holding, în cazul Constanței.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța ar trebui să verifice condițiile în care sunt crescuți copiii care sunt luați de părinți alături de ei când prestează această activitate.

În timp ce în Constanța scormonitorii sunt lăsați să-și facă de cap, în alte orașe, aceștia sunt în atenția Poliției Locale, care aparține de primării, și care îi amendează și încearcă și alte măsuri pentru a opri fenomenul. În Buzău, de exemplu, Scormonitorii încalcă legea și sunt amendați în consecință. În plus, li se confiscă și căruțele. Imagini de la acțiunea lor puteți vedea mai jos.

De ce în Buzău se poate și în Constanța nu?

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Radu Mazăre a fugit în Madagascar, unde a cerut azil politic

Sat Dec 30 , 2017
Astăzi, 30 decembrie a.c., in jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța s-au sesizat cu privire la faptul că, un bărbat aflat în control judiciar, in baza unei decizii a Înaltei Curți de Casație si Justiție , nu s-a prezentat […]
radu mazare madagascar