Se amenajează un spital militar de campanie în Constanța

După ce a decis să aducă în Constanța circa 1.500 de români din Italia, Guvernul României dotează Constanța cu spital militar de campanie pentru a avea efective pregătite în lupta cu pandemia COVID-19.

„Ca urmare a demersurilor Prefectului Județului Constanța, Guvernul României anunță că trimite un spital mobil cu capacități de tratare a pacienților infectați cu virusul COVID-19. Prefectul recomandă plasarea acestei facilități medicale pe terenul Ministerului Sănătății pe care trebuia construit în ultimii 4 ani Spitalul Regional din Constanța.”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Constanța.”, se arată într-un comunicat de presă al prefecturii.

Rolul spitalului mobil este de a veni în ajutorul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19. Spitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienții să beneficieze de tratament și îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde și va dispune de toate măsurile de siguranță și de igienizare astfel încât să ofere siguranță personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei.

În plus, tot ca urmare a demersurilor Prefectului Județului Constanța, Guvernul României dispune trimiterea unui aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecția COVID-19 pentru pacienții testați.

„Este absolut necesar să ne concentrăm în această perioadă pe consolidarea sistemului de sănătate. Salut inițiativa Guvernului în vederea dotării Constanței cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de mulți ani și în situația acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situația o impune. Reiterez, pe această cale, că această situație poate fi depășită doar dacă suntem solidari și dacă respectăm toate recomandările autorităților. Este recomandat ca toate deplasările să fie limitate doar la cele absolut necesare, precum cele pentru aprovizionare. Astfel, vom putea stopa răspândirea virusului și vom evita supraaglomerarea sistemului sanitar. Este în puterea noastră, a tuturor, să luptăm împotriva acestei pandemii. Fac apel la solidaritate. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să fim cu toții de aceeași parte a baricadei”, a declarat George-Sergiu Niculescu, Prefectul Județului Constanța.

Sursă foto: B1.ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primul deces din cauza coronavirusului în România

Dum mart. 22 , 2020
A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, afirmă Grupul de Comunicare Strategică. Pacientul […]

V-ar putea interesa și: