Se anunță zile grele. Primăria Constanța dă asigurări că este pregătită

Prin avertizarea meteorologică din data de 15.01.2016, orele 13.00, Administrația Națională de Meteorologie, Centrul Meteorologic General Dobrogea, anunță înrăutățirea vremii în noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17.01.2016), cu precipitații mixte sub formă de ploaie ce se vor transforma rapid în lapoviță și ninsoare, vânt în rafale între 50 și 75 km/h și temperaturi pâna la -9 grade Celsius. Viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.

De asemenea, prin prognoza specializată pentru vestul Mării Negre, din data de 15.01.2016, orele 16.00, Administrația Națională de Meteorologie, Centrul Meteorologic General Dobrogea, anunță intensificarea vântului până la 90 km/h, în intervalul 17.01.2016, ora 20.00- 18.01.2016, ora 20.00.

Comandamentul de iarnă, întrunit la sediul Primăriei municipiului Constanța, azi 16.01.2016, orele 10.00 a hotărât următoarele măsuri de prevenție:

1. utilajele de deszăpezire (8 sărărițe și 21 de mașini cu lamă) să fie pregătite pentru intervenție începând cu orele 22.00, respectiv orele 24.00 în cele 9 locații prestabilite: Zona Miga, Pescărie, intersecția bulevardelor Aurel Vlaicu cu Alexandru Lăpușneanu, intersecția bulevardelor I.C.Brătianu cu Alexandru Lăpușneanu, Gară, Aurel Vlaicu (Crișului), Poarta 1, intersecția bulevardului I.C.Brătianu cu strada Dezrobirii (pod Butelii) și intersecția bulevardului Tomis cu strada Suceava;

2. suplimentarea cu 50 de utilaje (buldo excavatoare și wole) pregătite pentru intervenții în intersecții, în cazul în care stratul de zăpadă depășește 15 cm;

3. degajarea de zăpadă și polei a stațiilor de autobuz, a trecerilor de pietoni și a trotuarelor situate în zone cu pante (bulevardele principale) cu intervenția a 80 de lucrători;

4. stabilirea stocului materialului antiderapant, în cantitate de 6000 de tone, amestec de nisip și clorură de sodiu, precum și stabilirea stocului de motorină, respectiv 3000 de tone;

5. funcționalitatea Centrului de primire pentru persoanele fără adăpost, situat pe strada Soveja, unde sunt pregătite 20 de paturi, pături și ceai cald pentru persoanele defavorizate, care în prealabil au fost consultate și trimise de Spitalul Județean Constanța.

De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să nu parcheze în locuri care ar îngreuna intervenția utilajelor de deszăpezire, să limiteze pe cât posibil deplasările pe drumurile publice cu autoturismele proprii și, întrucât vântul va sufla în rafală cu viteze mari, să evite parcarea în apropierea arborilor care prezintă pericol de prăbușire.

Poliția Locală informează că agenții economici trebuie să asigure îndepărtarea zăpezii, a gheții și a țurțurilor de streașină în zona imobilelor.

”Rugăm constănțenii să anunțe la Dispeceratul de Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța cazurile în care bannerele publicitare sunt dărâmate de vânt”, au precizat reprezentanții primăriei.

În cazul în care prognoza meteorologică îsi modifică parametrii pentru precipitații și intervale orare, se va acționa în consecință.

Reamintim că Dispeceratul de Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța este disponibil non-stop la numărul de telefon 0241/55.00.55.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cod Portocaliu în microrezervație. Ce se întâmplă cu păsările și animalele

sâm ian. 16 , 2016
De mâine va fi foarte frig în Constanța, cu temperaturi de până la – 9 grade, vânt puternic și ninsoare. Am fost curios să aflu cum suportă iarna animalele din microrezervația de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și mai ales ce măsuri se iau. ”Păsările meditarenee sau tropicale […]

V-ar putea interesa și: