Se construiește un ambulatoriu nou la Spitalul Municipal Mangalia, cu fonduri europene

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, recent, contractul de finanțare pentru construirea unui ambulatoriu modern la Spitalul municipal, cu bani europeni.

Noul corp de clădire va avea parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate, dotate cu aparatură de ultimă generație. Astfel, la parter, în imediata apropiere a zonei de așteptare, se va afla recepția, amplasată central pe lângă culoarele de circulație, pentru o mai bună accesibilitate. Tot la parter, se vor regăsi cabinete de tratamente chirurgicale, investigații imagistice, medicină internă, cardiologie, stomatologie, ortopedie și spațiu tehnic. La etajul I, accesul pacienților se va face cu lifturi la cabinetul de recoltare, cabinetul de neurologie și urologie. La etajul al II-lea, se vor regăsi cabinete de hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, citologie Papa-Nicolau, alergologie, bacteorologie.

„Încă din 2013, în sectorul medical din orașul nostru, s-au produs o serie de transformări pozitive, benefice atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. La spitalul din Mangalia au venit medici noi, specialişti în anumite domenii, a fost adusă aparatură modernă, computer tomograf, etc. Prin acest proiect, dorim să dezvoltăm infrastructura de sănătate, la nivel județean și să creștem accesul populației din sudul județului Constanța, la servicii medicale de specialitate, în regim ambulatoriu și spitalizare de zi”, a precizat edilul Mangaliei.

La rândul lor, reprezentanții unității sanitare au subliniat că sunt preocupați să găsească soluții sustenabile pentru ca pacienții care ajung în unitatea medicală din sudul județului Constanța să aibă acces la o gamă largă de servicii medicale de specialitate.

„Acest proiect cu finanțare UE completează gama de servicii medicale pe care le oferim pacienților. Suntem convinși că, în viitorul apropiat, vom avea un ambulatoriu nou, modern, oferind servicii de cazare, masă și tratament din foarte multe ramuri medicale atât localnicilor, cât și pacienților din județ”, au menționat reprezentanții conducerii spitalului.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.