Se construiește un minicartier rezidențial în satul Cuza Vodă. Va avea 72 de case

În satul Cuza Vodă se va construi un minicartier rezidențial care va conține 72 de case, cu suprafețe de teren cuprinse între 600 și 1.000 de metri pătrați. Imobilele vor avea parter și două etaje.

Radu Elena și Radu Daniel au obținut un certificat de urbanism de la primăria și acum au depus actele pentru avizul de mediu necesar Planului Urbanistic Zonal. Obiectul PUZ îl constituie stabilirea condițiilor urbanistice de construibilitate pentru locuințe în parcelarea propusă.

Terenul provine din două parcele, care au suprafețele de 51.800 mp, respectiv 15.800 mp.

Beneficiarul proiectului solicită realizarea de parcele pentru locuințe individuale cu suprafața cuprinsă între 600-1000mp, cu asigurarea acceselor auto și pietonale prin realizarea de străzi cu lățimea de 10m, trasate astfel încât să se încadreze în rețeaua stradală a localității; de asemenea se solicită realizarea unui spațiu verde care să poată fi amenajat ca spațiu de joacă pentru copii, cu suprafața de minim 5% din suprafața totală a terenului aferent locuințelor.

Deoarece strada Castanului separă cele două parcele inițiale (A124/28/1–în partea de nord și A124/28/2 – în partea de sud) propunerile urbanistice s-au făcut ținând seama de forma și dimensiunile celor două parcele.

În parcela A124/28/1 – cu suprafața de 51.800mp:

  • s-au propus patru străzi interioare – cu ampriza de 10m- care să asigure accesul rutier și pietonal la loturile rezultate; fiecare din străzile propuse are descărcare la ambele capete. Strada 5 se continuă cu o stradă propusă prin alt proiect de parcelare pentru locuințe.
  • Se va ceda teren în zona adiacentă la strada Castanului pentru realizarea amprizei de 10m (0,50m)
  • Se va ceda teren pentru realizarea unei străzi cu ampriza de 10m pe traseul De 124/27 – (3,00m)
  • Au rezultat 53 loturi pentru locuințe (din care una utilizată pentru locuire de beneficiar S=6.418mp.)
  • o În partea de nord-est s-a rezervat un teren pentru spațiu verde și loc de joacă – cu suprafața de 4.224mp = 6% din total teren PUZ.

În parcela A124/28/2 – cu suprafața de 15.800mp:

  • s-a propus o stradă – cu ampriza de 10m -care să asigure accesul rutier și pietonal la loturile rezultate
  • Se va ceda teren în zona adiacentă la strada Castanului pentru realizarea amprizei de 10m (0,50m)
  • Se va ceda teren pentru realizarea unei străzi cu ampriza de 10m pe traseul De 124/27 – (3,00m)
  • Au rezultat 19 loturi pentru locuințe.

Terenul studiat face parte din teritoriul intravilan al localității Cuza Vodă şi este cuprins implicit în toate planurile şi programele ce privesc ansamblul localităţii.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Portul Constanța avea 6 directori în vară. Acum a ajuns la 10

mar oct. 4 , 2022
Consiliul de Administrație al Companiei Administrația Porturilor Maritime Constanța a adoptat recent o hotărâre care vizează modificări în structura conducerii executive. Până pe 15 august 2022 a avut 6. Apoi, s-a mai înființat un post, s-a ajuns la 7. Acum, APMC are 10 directori! Ca urmare a Hotărârii Consiliului de […]
Florin Vizan Florin Goidea

V-ar putea interesa și: