Se deschid șase grădinițe de stat din Constanța, Valu lui Traian și Cumpăna

Se deschid șase grădinițe de stat din județul Constanța

La nivelul județului Constanța 133 de părinți și-au exprimat dorința de a se deschide grădinițele, în perioada iulie-august 2020. Cele mai multe solicitări (120) au fost în municipiu. În acest context, în baza unor proceduri specifice, s-a hotărât deschiderea a 6 grădinițe din sistemul de stat, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Este vorba despre Grădinița cu Program Prelungit „Florilor” Cumpăna, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Valul Traian, Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța, Grădinița cu Program Prelungit „Steluțele mării” Constanța, Grădinița cu Program Prelungit “Căsuța de turta dulce” Constanța și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea copiilor” Constanța. 

Programul este adresat copiilor care au frecventat grădinițe cu orar prelungit în anul școlar 2019-2020. Proiectarea activităților din aceste unități de învățământ este realizată în baza Metodologiei Ministerului Educației și Cercetării, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, nr.2432/DGIP/16.06.2020, a Recomandărilor pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar, în perioada vacanței de vară 2020 și a Ordinului comun al ministrului sănătății, ministrului educatiei și cercetării și al ministrului muncii și protecției sociale nr.4518/12.06.2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschoolurilor pentru prevenirea imbolnăvirii cu SARS-Co V-2.

120 de cadre didactice, 18 cadre medicale, 120 de îngrijitori, 6 bucătari și 6 administratori s-au mobilizat pentru a asigura preșcolarilor în această perioadă servicii educaționale, precum și asistență medicală și servicii de masă.

S-au luat toate măsurile necesare astfel încât copiii să beneficieze de activități diverse, atractive, derulate în condiții de siguranță. Programul a implicat un număr mare de resurse umane care și-au exprimat disponibilitatea de a participa în mod susținut și de a oferi preșcolarilor și părinților acestora o soluție viabilă pentru petrecerea timpului în această vară.”

 a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar generalLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Se vopsesc balustrada, pavilioanele și stâlpii din zona Cazinoului din Constanța

Sun Jul 5 , 2020
Primăria Municipiului Constanța a anunțat că luni, 6 iulie, vor începe lucrări de reparații, întreținere și vopsire a balustradei, a pavilioanelor și a stâlpilor de pe faleza Cazinoului. Echipele vor acționa de luni până joi, în intervalul orar 07:00 – 14:00. Locurile în care se efectuează lucrări vor fi semnalizate […]

V-ar putea interesa și: