Se deschide primul lot din Autostrada de Centură București

Pe 29 noiembrie, de la ora 15:00, se deschide circulația pe primul lot al Autostrăzii de Centură București (A0). Este vorba despre lotul 2 Nord, între nodul rutier cu N1 și nodul rutier cu A3 (Autostrada București – Ploiești)!

Din cei 19 km finalizați se va circula momentan pe aproximativ 10 km, iar anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulația va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 și DN2 pe 21 de km, a anunțat Cristian Pistol, director general CNAIR.

Construcția efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în luna august 2022 și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme față de termenul contractual.

Asocierea de firme românești, SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, a avut la dispoziție 831,92 milioane de de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport.

În paralel se lucrează și la lotul Sud. Lucrările ar trebui să fie gata anul viitor.

Când va fi gata oricare din acestea, constănțenii vor putea ocoli Bucureștiul, în drumul spre centrul țării, fără a mai pierde timp pe actuala centură, extrem de aglomerată.

COMPLETARE. O bucată rămâne muzeu

Asociația Pro Infrastructura a menționat că se deschide circulația pe lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord, însă doar între nodurile cu DN1 și A3, o distanță de 9,5 kilometri din totalul de 19 ai tronsonului, „restul fiind muzeu fiindcă iresponsabilii CNAIR n-au fost în stare să facă o descărcare provizorie promisă de nenumărate ori mai bine de un an.”

„Contractul a fost semnat cu UMB în 17.05.2021 și ordinul de începere a fost dat în 16.08.2021. Din acest moment curg cele 12 luni aferente proiectării. Dar nu și termenul pentru execuție, 22 de luni, care curge din momentul emiterii, abia în 01.07.2022, a autorizației de construire (AC). Așadar, strict scriptic, termenul contractual de finalizare este 01.05.2024. UMB a început decopertările în primele zile din noiembrie 2021. Avem poze și informații pe forumul nostru, PeUndeMerg.ro, unde găsiți arhiva cu toată istoria execuției în teren a acestui lot pentru cine are curiozitatea să o verifice.”, au precizat reprezentanții asociației.

Sursă foto: Facebook/Cristian Pistol


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vacanță forțată pentru elevi din 18 școli

mar nov. 28 , 2023
În 18 unități de învățământ, prin hotărâri ale consiliilor de administrație, s-a solicitat suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru ziua de mâine, 29 noiembrie 2023. În toate cazurile s-a precizat că în localitățile respective încă nu s-a reluat furnizarea energiei electrice, ceea ce creează și probleme cu privire la furnizarea […]
elev

V-ar putea interesa și: