Se face curățenie în Portul Constanța

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanța.

Astăzi, CFR Marfă pregătește pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staționate pe liniile de cale ferată.

„Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, iar infrastructura acestuia trebuie pusă la punct urgent! Ca urmare a conflictului din Ucraina fluxului de mărfuri transportate crește constant și în aceste condiții este necesar să valorificăm inclusiv întregul potențial feroviar al portului. Colegii de la CFR SA și cei din direcțiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de Ordonanță, pentru operaționalizare a activității de transport mărfuri din zona Portului Constanța.”, a spus ministrul, într-o postare pe Facebook.

Prin acest act normativ urmează să fie alocate de resurse financiare pentru repararea și întreținerea elementelor rețelei feroviare din Portul Constanța administrată de CFR-SA.

Ordonanța urmează să asigure și cadrul necesar funcționării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată și a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanța și la infrastructura portuară.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polaris M Holding face angajări

Fri Apr 1 , 2022
Polaris M Holding Constanța face angajări. Se caută: ȘOFERI PENTRU AUTOGUNOIERE Descriere post: * Transportă cu autospeciala deșeuri menajere, stradale sau reciclabile. Cerințe: * Permis de conducere categoria C * Atestat profesional de transport marfă. ȘOFERI PENTRU AUTOTURISME Cerințe: * Permis categoria B MĂTURĂTORI Descriere post: * Măturatul manual al […]
anunt-polaris