Se folosesc de copii pentru a cerși

cersetori copiiPărinții care se folosesc de copiii minori pentru a cerși sunt amendați de polițiștii locali din Constanța.

În ultimele două zile au fost depistate patru astfel de cazuri. Două dintre ele chiar astăz, când doua persoane majore, apte de muncă, cerșeau, folosindu-se de propriii copii, în zona Cireșica, pe strada Căpitan Dobrila Eugeniu.

„Echipajele de control au condus cele 4 persoane in cauza la sediul Direcției Generale Politia Locală Constanta, unde a fost solicitata prezenta unui reprezentant al DGASPC Constanta si s-au întocmit actele premergătoare in vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării infractiuniii de „Folosirea unui minor in scop de cerșetorie“ așa cum este prevăzută in dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal. Politistii locali au întocmit proces verbal de depistare pentru predarea persoanelor secției de poliției competente teritorial”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Pe această cale, Poliția Locală roagă cetățenii să se alăture campaniei „STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.