Se împlinesc doi ani de când șapte femei au ars de vii într-un spital din Constanța. Nu avem niciun vinovat, niciun spital nou

Pe 1 octombrie 2021, timpul se oprea, într-un mod tragic și crud, pentru șapte femei din Constanța. Erau bolnave, internate în secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase, aflat în subordinea primăriei.

În acea zi nenorocită, un foc a izbucnit în spital. Imobilizate la pat, cele șapte femei nu au putut să facă altceva decât să vadă cum flăcările se apropie de ele și le topește, cum fumul le îneacă respirație.

A fost, cu siguranță, iadul pe pământ.

Cele șapte persoane decedate în urma incendiului din Constanța sunt Iliana Satcâu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Georgeta Alupoaie (decedată la Spitalul Militar), Maria Cristescu (decedată la Spitalul Județean), Paraschiva Datcu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Negisar Bevlit (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Angela Paladi (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase) și Maria Stoica (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase).

În secție se aflau 10 persoane. Trei au scăpat cu viață. S-au putut mișca și au fost ajutate să iasă. Într-o fotografie surprinsă atunci, un cadru medical trage pe geam o pacientă. Un simbol al disperării și solidarității umane, în același timp.

În spital se aflau 113 persoane.

Primarul a promis că îl va redeschide curând. După patru luni de zile, exasperat, ministrul Sănătății a venit în vizită să vadă de ce este încă închis. N-a rezolvat nimic.

Spitalul a stat închis 213 de zile. A fost redeschis, dar numai parțial, pe 18 mai 2022. În acest timp, primarul Vergil Chițac și echipa au cheltuit milioane de lei – cea mai mare sumă din România – ca să închirieze beculețe de Crăciun. Au fost puse și pe strada din fața spitalului închis și întunecat ca o casă bântuită.

Tot primarul a promis un nou spital. Repede.

De-abia pe pe 13 iulie 2023, s-a dat ordinul de începere pentru un spital modular. Mic. Un corp de clădire construit dintr-un fel de containere, care va avea 52 de paturi din care 10 paturi de ATI si va fi dotat cu Computer tomograf, RMN, farmacie și laborator. Lucrările au fost sistate pentru că s-au găsit vestigii arheologice.

Ancheta este în desfășurare. Nu avem nicio concluzie. Se cercetează fapta în sine. Până acum, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.

Articole similare:

Preşedintele României: „Astăzi, din păcate, statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”

Tragedia din Constanța, reflectată de principalele agenții de presă din lume

Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, mesaj dur, dar corect, adresat primarului Constanței

Cum arată secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța după incendiu

Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase, mutați în alte spitale

Arhiepiscopia Tomisului: „Sufletele celor decedați în tragicul eveniment vor fi pomenite de către IPS Teodosie”

Spitalul de Boli Infecțioase este închis de anul trecut, președinta Consiliului de Administrație, Adriana Câmpeanu, îi învață pe copii să se spele pe dinți

USR despre incendiul de la Infecțioase: „La debutul pandemiei, deputatul nostru Stelian Ion a solicitat public demisia doamnei Manager”

Constănțenii ies în stradă pentru a cere redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase!

Povestea din spatele unei poze cu iz de PR politic pe spatele refugiaților din Ucraina. Protagonistă: președinta Consiliului de Administrație al spitalului în care au murit de vii șapte oameni, Adriana Câmpeanu


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Se împlinesc doi ani de când șapte femei au ars de vii într-un spital din Constanța. Nu avem niciun vinovat, niciun spital nou

  1. Felicitari pentru curajul de a reaminti ca de fapt in tara asta s-a dat drept la ucis oameni (doar pentru unii mai smecheri )…Inadmisibil ca pentru crime multiple sa nu existe VINOVATI .Incepand cu genocidul din 1989 si continuand cu tragediile dela Colectiv ,Crevedia ,azilele groazei si mai ales din Spitalele de infectioase s-a dat acest semnal.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii și jandarmii, controale în Constanța și Năvodari. Ce probleme au găsit

Dum oct. 1 , 2023
La data de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri. Astfel, au fost legitimate aproximativ 70 de persoane, au fost verificate 30 de locații publice și 28 de vehicule. […]

V-ar putea interesa și: