Se întâmplă în Mamaia: turiști încătușați din cauza muzicii și cluburi amendate pentru că nu respectau măsurile anti-Covid

politia

Astăzi, în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați despre faptul că pe terasa unui hotel ar fi avut loc o altercație între 4 turiști și administratorul, precum și agentul de pază, ca urmare a faptului că primii ar fi fost deranjați de solicitarea de a opri muzica, aceasta fiind la o intensitate ridicată.

La fața locului au ajuns jandarmi din cadrul G.M.J. Constanța care au procedat la încătușarea turiștilor, întrucât se manifestau recalcitrant și au refuzat să se legitimeze, ulterior fiind conduși la sediul poliției pentru stabilirea identității acestora.

Persoanele în cauză au fost identificate, fiind vorba despre 4 bărbați din Craiova, cu vârste cuprinse între 28 și 38 de ani.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, în noaptea de 25 spre 26 iulie a.c. polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică al I.P.J. Constanța, împreună cu polițiștii stațiunii Mamaia, au acționat în zona cluburilor și teraselor din zona Summerland a stațiunii Mamaia, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în ceea ce privește prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, conform Legii 55/2020.

Astfel, operatorii economici a două cluburi, respectiv două terase, au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 21.000 de lei, pentru neluarea măsurilor privind respectarea normelor de protecție sanitară și neasigurarea distanțării fizice între clienți.

Pe această cale, polițiștii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiștilor care, din dorința de a se distra, uită să respecte măsurile de distanțare fizică.

„Reamintim turiștilor că au datoria de a conștientiza riscul la care se expun pe ei înșiși, dar și pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.”, spun reprezentanții IPJ Constanța.

Citește și:

„Turiști” care campaseră în Mamaia, amendați de Poliția Locală


One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.