Se întoarce vântul în Dobrogea. Cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben privind intensificări ale vântului pentru Dobrogea. Va fi valabilă, de marţi, de la ora 14.00, până miercuri, la ora 10.00, în Dobrogea.

În intervalului menţionat, în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…60 km/h şi izolat de peste 70 km/h pe litoral.

ANM a anunțat și o atenționare de intensificări ale vântului, viscol, ninsori însemnate cantitativ, valabilă de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 8.00, în zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita, Mureş, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Recomandare: Efectele furtunii: zeci de localități nu au nici acum curent electric și apă

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, la munte, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor fi local de 20…35 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60…75 km/h, şi vor fi intervale cu viscol şi vizibilitate redusă.

Intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 45…50 km/h, vor fi şi în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei şi în estul Munteniei.

Marţi, între orele 12.00 şi 23.00, va fi Cod portocaliu de viscol, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Sunt vizate judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov.

Recomandare: Cum va fi vremea de Crăciun

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 m, vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, va ninge şi va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează cursuri gratuite de limbă română pentru refugiați

mar nov. 28 , 2023
Începând cu această săptămână, peste 420 de copii ucraineni, dar și de alte naționalități vor participa la cursuri de inițiere în limba română, organizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, conform unui ordin al ministrului educației. Cursurile sunt gratuite și vor avea loc în 6 unități de învățământ din județ: Școala […]
elevi

V-ar putea interesa și: