Se lansează primul volum din seria a treia a „Analelor Dobrogei”

Analele Dobrogei

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Consiliul Județean Constanța organizează miercuri, 29 ianuarie 2020, ora 14.00, în Sala Vasile Canarache a muzeului, lansarea primului volum din seria a treia a „Analelor Dobrogei”.

Noul volum este continuatorul revistelor de cultură dedicate spațiului dintre Dunăre și Marea Neagră: „Arhiva Dobrogei” (1916, 1919 – 1920), „Analele Dobrogei” (1920-1938) și a noii serii a „Analelor Dobrogei” (1995 – 2012).

Reluând șirul întrerupt al aparițiilor periodice, după un hiatus de șapte ani, prezentul volum acoperă o paletă largă de subiecte legate de evoluția spațiului dobrogean, fiind prezente cercetări asupra istoriei Dobrogei de la integrarea ei în Vechiul Regat și până în perioadă comunistă, studii dedicate unor personalități  dobrogene sau care au fost strâns legate de acest spațiu, unor monumente constănțene, precum și cercetări pe teme de istorie militară, geopolitică și altele.

Tipărit la Editura Ex Ponto din Constanța, volumul An 1 / 2019  din seria a treia a „Analelor Dobrogei” aduce în atenția specialiștilor și a publicului larg, deopotrivă, o serie de mărturii de epocă, documente, imagini de arhivă, dorindu-se a fi un preambul al numărului festiv pe care Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța îl are în pregătire, pentru a marca o sută de ani de la apariția revistei.

Volumul va fi prezentat de membrii Colegiului de redacție a revistei: dr. Sorin Marcel Colesniuc, dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Delia Roxana Cornea, dr. Corina Mihaela Apostoleanu, dr. Florin Anghel și dr. Constantin Cheramidoglu.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accesul vizitatorilor în Spitalul Județean Constanța, limitat

lun ian. 27 , 2020
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei Constanța” a hotărât limitarea accesului vizitatorilor în toate secțiile SCJU, începând cu data de 27 ianuarie 2020. Decizia vine ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii, înregistrate în ultima perioadă la nivel național, dar și local, și la […]
spitalul judetean constanta

V-ar putea interesa și: